Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien veica rezultatīvu piespēli un izkāvās Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 4:5 (1:2, 2:1, 1:2) piekapās turnīra līderei Tampabejas "Lightning".

"Penguins" hokejistiem šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja vien sešas minūtes un 55 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un nopelnīja piecas soda minūtes par kautiņu. Latvijas hokejists maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon aizvadītajās sešās NHL spēlēs Bļugers guvis divus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Latvijas uzbrucējs ar rezultatīvu piespēli atzīmējās šī mača 14. minūtē, kad palīdzēja Geretam Vilsonam atklāt spēles rezultātu. Tiesa, pēc tam "Lightning" atbildēja ar trim vārtiem pēc kārtas, bet 29. minūtē Džereds Makens samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Pāris minūtes vēlāk pie "Penguins" vārtiem izveidojās asumi, kā rezultātā saķērās Bļugers un Edams Erne, abiem nometot cimdus un nedaudz izvicinot dūres, Latvijas hokejistam noguldot pretinieku uz lāpstiņām. Abi spēlētāji tika pie piecu minūšu soda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!