Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks arī nākamo sezonu pavadīs Čehijas augstākās līgas klubā Litvīnovas "Verva", ceturtdien pavēstījusi komanda.

Līdz ar to 27 gadus vecais Jaks turpinās spēlēt vienā klubā ar citu Latvijas izlases aizsargu Kristapu Zīli. Aizvadītajā sezonā šajā vienībā spēlēja arī aizsargs Ralfs Freibergs, taču viņš komandā nepaliks.

"Esam priecīgi, ka varēsim turpināt sadarboties ar mūsu produktīvāko aizsargu. Līgumu ar Jaku parakstījām jau aprīlī pirms pasaules čempionāta, tomēr ar viņu vienojāmies, ka par to izziņosim vien tagad," teica kluba ģenerālmenedžeris Pavels Hjneks.

Jaks, kurš pirms pāris gadiem spēlēja ASV koledžu čempionātā, iepriekšējās sezonas pavadīja Kontinentālajā hokeja līgā, bet aizvadītā sezona viņam bija pirmā Čehijā. Viņš bija viens no rezultatīvākajiem Ekstralīgas aizsargiem - 47 spēlēs iekrāti 25 (8+17) punkti, kā arī vēl divas rezultatīvas piespēles pievienoja trīs izslēgšanas turnīra mačos.

Šajā pavasarī Jaks bija viens no tiem hokejistiem, kuri Latvijas izlasei sarūpēja vēsturisku panākumu - pasaules čempionāta bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!