Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otro kārtu trešdien sasniedza Bostonas "Bruins" un Kolorado "Avalanche" vienības.

"Bruins" Austrumu konferences ceturtdaļfināla piektajā duelī ar rezultātu 2:1 uzvarēja Karolīnas "Hurricanes" un sērijā līdz četrām uzvarām uzvarēja ar 4-1.

Heidns Flerī pirmās ceturtdaļas vidū deva vadību "Hurricanes" vienībai, bet otrās ceturtdaļas izskaņā piecu minūšu laikā "Bruins" spēlētāji Davids Krejči un Patrīss Beržerons guva vārtus un nodrošināja savai komandai panākumu mačā. "Bruins" vārtos Jaroslavs Halāks atvairīja 23 no 24 metieniem, bet pretinieku vārtos Petrs Mrazeks tika galā ar 25 no 27 metieniem.

Vēl vienu graujošu uzvaru guva "Avalanche" hokejisti, kas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 7:1 pieveica Arizonas "Coyotes" un sērijā triumfēja ar 4-1.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Nazems Kadri un Neitens Makkinons, bet reizi precīzi bija Samuels Žirārds, Ņikita Zadorovs un Teilors Džosefs Kompers. Vienīgo vārtu autors "Coyotes" vienībā bija Klejtons Kellers.

Citā mačā Montreālas "Canadiens ar 5:3 uzvarēja Filadelfijas "Flyers", sērijā samazinot deficītu 2-3, bet Vankūveras "Canucks" ar 4:3 pieveica Sentluisas "Blues" un izvirzījās vadībā sērijā ar 3-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!