Foto: AP/Scanpix/LETA

Bostonas "Bruins" un Sanhosē "Sharks" komandas svētdien panāca izšķirošās spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā.

"Bruins" Austrumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē viesos ar rezultātu 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) pārspēja Toronto "Maple Leafs", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 3-3.

Bostonas komandā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Breds Maršāns.

"Kad uz spēles ir visa sezona, tad laukumā tiek atdots viss. Dažreiz viss iet kā smērēts, dažreiz nē. Laimīgā kārtā, šodien bija mūsu diena. Šobrīd cīnāmies, lai varētu turpināt sezonu. Nezinām, kāds būs iznākums, bet izbaudām to," teica Maršāns.

Savukārt Sanhosē "Sharks" Rietumu konferences ceturtdaļfināla sestajā duelī izbraukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) otrajā pagarinājumā uzveica Vegasas "Golden Knights", sērijā panākot 3-3.

Uzvaras vārtus spēles 92.minūtē guva Tomāšs Hertls, kurš mazākumā aizlauzās līdz pretinieku aizsardzības zonai un no iemetienu apļa raidīja ripu vārtos.

"Izgājienā sajutos noguris un vienubrīd iešāvās prātā doma, ka vajadzētu iet uz maiņu. Tomēr paslidoju pāris soļus uz priekšu un mēģināju mest pa vārtiem. Kas neriskē, tas nevinnē, tāpēc metu pa vārtiem un ripa kaut kādā veidā atrada savu ceļu tīklā," uzvaras vārtus komentēja Hertls.

Šajās sērijās izšķirošās spēles notiks otrdien.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!