Latvijas hokejists Kristaps Sotnieks un Roberts Bukarts piektdien Čehijas ekstralīgas mačos guva vārtus un palīdzēja attiecīgi Kladno "Rytīrži" un Vitkovīces "Ridera" tikt pie panākumiem.

Bukarta "Ridera" izbraukumā ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) uzvarēja "Olomouc".

Latvijas hokejists guva vārtus 24.spēles minūtē, panākot 2:0, un trešdaļas turpinājumā tika pie divu minūšu noraidījuma, taču Vitkovīces vienība veiksmīgi spēlēja mazākumā un vārtus neielaida. Viņš kopā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 49 sekundes, no kurām divas minūtes un 21 sekundi spēlēja vairākumā, un divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bukarts šosezon 32 mačos ticis pie 16 vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Sotnieks palīdzēja Kladno "Rytīrži" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pārspēt Māra Bičevska pārstāvēto "Mlada Boleslav".

Sotnieks laukumā bija nepilnas 17 minūtes, no kurām gandrīz divas spēlē mazākumā, un tika pie viena bloķēta metiena, noslēdzot maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Pretinieku rindās Bičevskis, laukumā pavadot astoņas ar pusi minūtes, atzīmējās ar diviem spēka paņēmieniem, vienu metienu, bloķētu metienu un trīs uzvarētiem iemetieniem, tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr citā spēlē Kārļa Čukstes pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" mājās ar rezultātu 6:3 (1:0, 1:1, 4:2) pārspēja Liberecas "Bīlī Tygrži", kuras rindās pie rezultatīvas piespēles tika Uvis Jānis Balinskis.

Balinskis, asistējot komandas trešajā vārtu guvumā, tika pie 13.rezultativitātes punkta šosezon, kamēr pretinieku rindās Čukste maču noslēdza bez rezultativitātes punktiem.

Vēl, Jānim Jakam tiekot pie rezultatīvas piespēles, viņa, Kristapa Zīles un Ralfa Freiberga pārstāvēta Litvīnovas "Verva" mājas spēlē ar rezultātu 2:3 (0:1, 2:0, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās "Mountfield".

Česke Budejovices "Motor" ar uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu un aizsargu Kristoferu Binduli ierindā viesos ar rezultātu 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) zaudēja Pardubices "Dynamo".

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Roberta Bukarta pārstāvētā Vitkovīces "Ridera", kas ar 65 punktiem 32 mačos atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!