Latvijas valstsvienības hokejisti Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs un Roberts Bukarts piektdien izcēlās ar rezultativitātes punktiem Čehijas čempionāta spēlēs.

Roberta Bukarta pārstāvētā "Vītkovice Ridera" vienība viesos ar rezultātu 3:5 (1:0, 1:3, 1:2) atzina Prāgas "Sparta" komandas pārākumu.

Bukarta vārtus guva sešas minūtes pirms pirmā perioda beigām, kad ar zibenīgu raidījumu uzreiz pēc iemetiena panāca rezultātu 1:0. Viņš šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, tika pie divām soda minūtēm un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Nedaudz vairāk kā astoņas minūtes Ostravas komandā nospēlēja arī Frenks Razgals, kurš dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Savukārt pa rezultatīvai piespēlei savstarpējā mačā iekrāja aizsargi Gunts Galviņš un Ralfs Freibergs, Tršinecas "Ocelārži" viesos ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) pārspējot Zlīnas "PSG Berani".

Uzvarētāju komandā Galviņš 20 minūtēs un 12 sekundēs vienu reizi meta pa vārtiem, bet pretinieku vienībā Freibergs 21 minūtes un astoņu sekunžu laikā divreiz meta pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus. Galviņš dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu, bet Freibergam lietderība bija +1.

Tāpat ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Oskars Cibuļskis, kura pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" mājās ar 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās sava bijušā komandas biedra Māra Bičevska pārstāvētajai "Mlada Boleslav".

Cibuļskis nospēlētājās 21 minūtē un 40 sekundēs divas reizes meta pa vārtiem, bet Bičevskis 13 minūtēs un 19 sekundēs veica vienu metienu un uzvarēja 13 no 21 iemetiena. Abiem latviešiem lietderības koeficients bija neitrāls.

No latviešu pārstāvētajām komandām turnīra tabulā visaugstāk ir "Ocelārži", kas ar 57 punktiem 33 spēlēs ieņem piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!