Foto: LETA

Latvijas hokejists Roberts Bukarts ceturtdien guva vārtus un izpildīja rezultatīvu piespēli Čehijas čempionāta ceturtdaļfināla sērijas spēlē, palīdzot "Zlin" komandai ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) izbraukumā pieveikt Prāgas "Sparta" vienību.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

Tieši Bukarts 28.minūtē, spēlējot vairākumā, vairāk nekā 9000 skatītāju klātbūtnē atklāja rezultātu, bet 34.minūtē viņš ar piespēli piedalījās vārtu guvumā, kad Roberts Ržīčka panāca 2:0. Spēles turpinājumā "Zlin" guva vēl divus vārtus un svinēja drošu uzvaru.

Bukarts guva otros vārtus izslēgšanas turnīrā, turklāt tie abi bijuši uzvaru nesošie.

Bukarts šajā mačā laukumā bija 16 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem. Dueli latvietis noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Kā zināms, ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā trešdien Bukarts izpildīja rezultatīvu piespēli, bet "Zlin" viesos zaudēja ar rezultātu 3:4.

Nākamās divas ceturtdaļfināla spēles jau notiks "Zlin" laukumā.

Kā zināms, pirms tam astotdaļfināla sērijā "Zlin" ar 3-2 pieveica Triņecas "Ocelari".

Šīs sērijas piecos mačos Bukarts izcēlās ar vieniem gūtajiem vārtiem, kas turklāt bija uzvaru nesošie pirmajā mačā, un trim rezultatīvām piespēlēm.

Jau ziņots, ka šosezon Čehijas čempionāta regulārajā turnīrā Bukarts 35 spēlēs izcēlās ar 19 gūtiem vārtiem un 12 piespēlēm, savukārt "Zlin" ar 81 punktu 52 spēlēs pamatturnīru noslēdza septītajā vietā, no pirmā sešinieka, kas izslēgšanas spēles ļautu sākt no ceturtdaļfināla, atpaliekot vien par diviem punktiem. Savukārt "Sparta" regulāro sezonu noslēdza otrajā pozīcijā.

Izslēgšanas spēlēs netika Jēkaba Rēdliha pārstāvētā Karlovi Vari "Energie", kas pamatturnīru noslēdza pēdējā - 14. - pozīcijā.

Četras vājākās pamatturnīra komandas, tostarp "Energie", saglabājot regulārajā čempionātā izcīnītos punktus, savā starpā izspēlē divu apļu miniturnīru, pēc kura divas vājākās komandas pametīs Čehijas augstāko līgu. "Energie" komandai vairs nav cerību iekļūt atpalicēju turnīra labāko divniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!