Foto: twitter.com/hokejzlin

Čehijas augstākās hokeja līgas klubs Zlīnas "Aukro Berani" otrdien apstiprināja, ka nākamajā sezonā šīs vienības rindās nespēlēs Latvijas izlases hokejists Roberts Bukarts.

Jau iepriekš bija informācija, ka Bukarts pametīs Zlīnas vienību, bet tagad tas apstiprināts oficiāli, jo 30. aprīlī uzbrucējam beidzās līgums ar klubu.

Iepriekš Bukarts sacīja, ka viņam ir piedāvājumi no dažādu čempionātu komandām, tostarp Kontinentālās hokeja līgas (KHL).

Uzbrucējs ar Latvijas hokeja izlasi pašlaik gatavojas pasaules čempionātam Dānijā, otrdien aizvadot pēdējo pārbaudes maču, tiekoties ar Kanādas izlasi.

Pašlaik 27 gadus vecais Bukarts iepriekšējās divas sezonas pārstāvējis Zlīnas "Aukro Berani" vienību, kur šajā sezonā viņš 50 spēlēs atzīmējās ar 21 vārtiem un 28 rezultatīvām piespēlēm.

"Vēl ir laiks līdz nākamajai sezonai. Pagaidām ir divi trīs piedāvājumu no KHL, ir arī varianti Čehijā. Par to šobrīd nedomāju. Mans uzdevums šobrīd ir gatavoties pasaules čempionātam un būt labā fiziskajā formā. Ar šīm lietām nodarbojas aģents. Laiks rādīs," iepriekš uzsvēra Bukarts.

Zlīnas komandā nakamajā sezonā gan turpinās spēlēt Latvijas izlases aizsargs Ralfs Freibergs. Viņš šosezon regulārajā čempionātā 52 spēlēs izcēlās ar trim vārtiem un 23 piespēlēm, kamēr četros izslēgšanas turnīra mačos veica četras rezultatīvas piespēles.

Pasaules čempionāts 4. maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!