Foto: hc-vitkovice.cz

Latvijas hokejists Roberts Bukarts svētdien Čehijas ekstralīgas spēlē izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot Vītkovices "Ridera" izcīnīt uzvaru, kamēr citā mačā Mārtiņš Dzierkals Česke Budejovices "Motor" panākumā arī guva vārtus un vienu reizi rezultatīvi piespēlēja.

Bukarta pārstāvētā "Ridera" izbraukumā ar rezultātu 5:2 (4:2, 0:0, 1:0) pārspēja Brno "Kometa".

Latvijas hokejists izcēlās ar precīzu metienu spēles sestajā minūtē, izvirzot vadībā viesus ar 2:1. Pēc tam viņš piespēlēja nākamajos divos vārtu guvumos, kas ļāva panākt 4:2.

Bukarts, kurš šosezon sakrājis jau 34 rezultativitātes punktus, kopā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 11 sekundes, no tām divas minūtes un 19 sekundes spēlējot vairākumā. Viņš trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un noslēdza maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr "Motor" ar Mārtiņu Dzierkalu un Kristoferu Binduli savā laukumā ar rezultātu 6:2 (3:1, 1:0, 2:1) uzvarēja Kladno "Rytīrži", kuras rindās spēlē Oskars Cibuļskis.

Dzierkals laukumā bija 17 minūtes un 53 sekundes, no kurām gandrīz četras minūtes spēlēja vairākumā, un statistikā atzīmējās ne tikai ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet arī ar spēka paņēmienu un diviem metieniem pa pretinieku vārtiem, sakrājot pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Savukārt Bindulis uz ledus pavadītajās 16 ar pusi minūtēs paspēja bloķēt trīs metienus, izpildīt vienu spēka paņēmienu un vienu reizi mest pa pretinieku vārtiem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu. Pretinieku rindās Cibuļskis laukumā bija 18 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Vēl Kristaps Zīle tika pie rezultatīvas piespēles, taču viņa, Jāņa Jaka un Ralfa Freiberga pārstāvētā Litvīnovas "Verva" mājās ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Pardubices "Dynamo".

Savukārt Liberecas "Bīlī Tygrži", kuras rindās Uvis Jānis Balinskis tika pie rezultatīvas piespēles, savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) guva panākumu pār Karlovi Vari "Energie".

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!