Foto: HC Vitkovice

Latvijas uzbrucējs Roberts Bukarts ar diviem gūtiem vārtiem piektdien Čehijas hokeja ekstralīgā sekmēja Vītkovices "Ridera" panākumu pār Liberecas "Bīlī Tygrži", kuras rindās ar vienu precīzu metienu un rezultatīvu piespēli izcēlās Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis. Savukārt Vācijā pie vārtu guvuma tika Kaspars Daugaviņš.

"Ridera" savā laukumā ar rezultātu 6:3 (2:1, 3:0, 1:2) pārspēja Liberecas komandu.

Pirmajā trešdaļā viesu komandu vadībā izvirzīja Balinskis, taču turpinājumā divus vārtus guva laukuma saimnieki, perioda pēdējā minūtē izceļoties arī Bukartam.

Otros vārtus Bukarts guva otrajā trešdaļā, raidot ripu Liberecas vienības vārtos mača 24.minūtē, savukārt noslēdzošajā periodā Balinskis asistēja "Bīlī Tygrži" otrajos vārtos, kad pēc viņa un Jakuba Rihlovska piespēlēm precīzs bija Petrs Jelineks.


Bukarts laukumā bija 18 minūtes un 52 sekundes, no kurām divas minūtes un 42 sekundes spēlēja vairākumā. Viņš arī piecas reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un noslēdza maču ar +/- rādītāju +3.

Latviešu uzbrucējs šosezon 13 mačos iemetis jau deviņus vārtus, kā arī veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Balinskis uz ledus pavadīja 15 minūtes un 55 sekundes, spēlējot arī minūti un 27 sekundes vairākumā, un izpildīja vienu spēka paņēmienu, trīs reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, sakrājot neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr citā mačā Kristapa Zīles un Jāņa Jaka Litvīnovas "Verva" viesos ar rezultātu 3:5 (1:0, 0:4, 2:1) piekāpās "Olomouc", arī šajā mačā vienam no latviešiem izceļoties ar rezultativitātes punktu.

Zīle izcēlās ar precīzu metienu mača 12.minūtē, izvirzot vadībā "Verva", taču turpinājumā laukuma saimnieki guva četrus bezatbildes vārtus, izvirzoties drošā vadībā.

Viņš uz laukuma kopā pavadīja 21 minūti un 13 sekundes, spēlējot arī minūti un 42 sekundes mazākumā, un gūtiem vārtiem pievienoja vienu spēka paņēmienu, divus metienus pa vārtiem un divus bloķētus metienus, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Savukārt Jaks uz ledus bija 20 minūtes un 18 sekundes, no kurām divas minūtes un 35 sekundes spēlēja vairākumā, taču noslēdza maču arī ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Vēl Kārļa Čukstes Tršinecas "Ocelārži" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:2, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Māra Bičevska pārstāvēto "Mlada Boleslav", bet Kladno "Rytīrži" ar aizsargiem Kristapu Sotnieku un Oskaru Cibuļski viesos ar rezultātu 3:4 (1:3, 0:1, 2:0) zaudēja Karlovi Varu "Energie".

Pēc 13 spēlēm Vītkovices "Ridera" ar 25 punktiem ir otrā, "Mlada Boleslav" ar 22 punktu ir ceturtā, Liberecas "Bīlī Tygrži" ar 19 punktiem 12 cīņās ieņem sesto vietu, 19 punkti 11 cīņās "Ocelārži" dod septīto vietu, Česke Budejovices "Motor" ar 14 punktiem 13 dueļos ir 12., Kladno "Rytīrži" ar 13 punktiem 13 cīņās ir 13.vietā, bet 14.vietā ar deviņiem punktiem 13 spēlēs 14 komandu konkurencē ir Litvīnovas "Verva".

Citviet pieredzējušais uzbrucējs Kaspars Daugaviņš piektdien Vācijas čempionāta spēlē guva vārtus un palīdzēja Izerlonas "Roosters" tikt pie panākuma, kamēr citā mačā Mika Indraša Šveningeres "Wild Wings" piedzīvoja neveiksmi.

"Roosters" izbraukumā ar rezultātu 6:1 (3:0, 2:1, 1:0) sagrāva Berlīnes "Eisbaren".

Daugaviņš izcēlās ar precīzu metienu 11 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām, kad guva vārtus pēc Raiena O'Konora un Kristofera Fuko piespēlēm.

Latvijas hokejists uz ledus bija 18 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā ne tikai izcēlās ar vārtiem, bet arī uzvarēja piecos no trijiem iemetieniem un noslēdza maču ar lietderības koeficientu +1.

Tikmēr citā spēlē Indraša "Wild Wings" savā laukumā ar 0:4 (0:0, 0:2, 0:2) atzina Ingolštates ERC pārākumu.

DEL turnīra tabulā "Roosters" ar 14 izcīnītiem punktiem 12 mačos atrodas 11.vietā, kamēr Šveningeres "Wild Wings" ar 13 punktiem 13 spēlēs ieņem 13. vietu 15 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!