Foto: hokej.zlin.cz

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts svētdien izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet aizsargs Ralfs Freibergs reizi asistēja partnerim, palīdzot Zlīnas "Aukro Berani" komandai izcīnīt uzvaru Čehijas čempionāta spēlē.

Zlīnas komanda savās mājās ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Jihlavas "Dukla" vienību, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Bukarts jau spēles 40. sekundē nopelnīja noraidījumu, pretiniekiem izmantojot skaitlisko vairākumu un atklājot rezultātu. Turpinājumā rezultatīvais latvietis gan reabilitējās.

Cīņas desmitajā minūtē pēc Bukarta piespēles Zdenēks Okāls vairākumā panāca neizšķirtu 1:1, bet 49. minūtē viņš guva arī uzvaras vārtus, šoreiz skaitliskajā vairākumā asistējot ne tikai Bukartam, bet arī Freibergam.

Bukarts šajā mačā spēlēja 17 minūtes un 20 sekundes, četras reizes metot pa vārtiem, nopelnot divas soda minūtes un spēli beidzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

Savukārt Freibergs spēlēja 19 minūtes un 31 sekundi, arī izdarīja četrus metienus, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, maču arī noslēdzot ar neitrālu lietderību.

Bukarts šosezon Čehijas čempionātā 43 spēlēs guvis 17 vārtus un veicis 22 rezultatīvas piespēles, būdams līgas piektais rezultatīvākais hokejists un astotais labākais snaiperis, kamēr Freibergs 45 mačos atzīmējies ar trim vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā mačā uzbrucēja Andra Džeriņa un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mounrtfield" viesos pēcspēles metienos ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) zaudēja Tršinecas "Ocelārži" hokejistiem, piedzīvojot otro neveiksmi pēc kārtas.

Latvieši ar rezultativitāti neizcēlās, tomēr Džeriņš realizēja savu pēcspēles "bullīti", ar ko gan bija par maz, lai tiktu pie uzvaras. "Mountfield" pēcspēles metienos iemeta divas ripas, bet "Ocelārži" komanda izcēlās trīs reizes, uzvaru nodrošinot Jakubam Petružālekam.

Džeriņš spēlēja 16 minūtes un 28 sekundes, trīs reizes metot pa vārtiem, bloķējot vienu metienu un uzvarot septiņos no 18 iemetieniem, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

Savukārt Cibuļskis nospēlēja 19 minūtes un 17 sekundes, izdarīja trīs, bet bloķēja divus metienus, arī spēli noslēdzot ar neitrālu lietderību.

Džeriņš šosezon Čehijas čempionātā 36 spēlēs ir guvis piecus vārtus un atdevis 15 rezultatīvas piespēles, bet Cibuļskis 45 mačos ticis pie septiņiem vārtiem un deviņas reizes asistējis partneriem.

Čehijas čempionāta līderpozīcijā ar 97 punktiem 45 spēlēs atrodas Plzeņas "Škoda" komanda, kurai ar 84 punktiem seko "Mountfield". Savukārt "Aukro Berani" ar 63 punktiem ieņem devīto vietu 14 komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!