Foto: F64

Latvijas hokejisti Rihards Bukarts un Ņikita Jevpalovs sestdien palīdzēja savām komandām gūt uzvaras Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs.

Bukarta pārstāvētā Springfīldas "Thunderbirds" savā laukumā ar 5:4 (1:2, 0:1, 3:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Sentdžonsas "IceCaps" spēlētājus, uzvaras vārtus iemetot Makenzijam Vīgeram.

Bukarts veica trīs metienus pa vārtiem un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Jevpalovs palīdzēja Sanhosē "Barracuda" komandai viesos ar 5:4 (1:1, 3:2, 0:1, 1:0) arī pagarinājumā uzveikt Ontario "Reign" spēlētājus. Tieši "Reign" vienībai "Barracuda" pavasarī piekāpās Kaldera kausa izcīņā Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā, bet pēc tam Jevpalovs kļuva par Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionu.

Sestdienas spēlē uzvaras vārtus pagarinājumā guva Daniels O'Rīgans, bet Jevpalovs izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem.

Tikmēr vēl vienā spēlē izpalika latviešu hokejistu duelis, jo rezervē palikušā vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" izbraukumā ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) piekāpās Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kuras rindās savainojuma dēļ nebija Teodora Bļugera.

Gudļevskis "Crunch" vārtus sargāja spēlē piektdien, tomēr jau pirmajā trešdaļā ielaida četrus vārtus un tika nomainīts. Sestdien visas 60 minūtes vārtos bija Edamss Vilkokss, kurš tika galā ar 28 no 31 raidījuma.

AHL regulārā čempionāta kopvērtējumā Atlantijas divīzijā "Thunderbirds" ar sešiem punktiem četros mačos ir pirmajā vietā, bet "Penguins" ar četriem punktiem trijos mačos seko otrā.

Tikmēr Ziemeļu divīzijas kopvērtējumā "Crunch" ar četriem punktiem četros mačos ir ceturtā, bet Klusā okeāna divīzijā "Barracuda" ar diviem punktiem divās spēlēs atrodama piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!