Foto: AP/Scanpix

Pēc Tampabejas "Lightning" komandas izslēgšanas no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Monreālas "Canadiens" komandas uzbrucējs Makss Pačioretī un vārtsargs Kerijs Praiss teica labus vārdus par latvieti Kristeru Gudļevski.

Atgādinām, ka "Canadiens" Stenlija kausa pirmās kārtas sērijā ar 4-0 pārspēja "Lightning". Pēdējā mačā Gudļevskis laukumā devās uz maiņu, bet nespēja pagarināt sēriju.

"Gudļevskis ir cīnītājs un viņam šogad bijuši daudzi panākumi," portālā "cbc.ca" citēts "Canadiens" uzbrucējs Pačioretī, kurš aizvadītajā spēlē guva uzvaras vārtus. "Ja "Lightning" uzvarētu, tas būtu bijis ļoti skaists stāsts. Mans darbs bija, lai Gudļevska veiksmes stāsts nepiepildītos un lai tas nemainītu sērijas gaitu."

Tikmēr Gudļevska un Praisa duelis bija redzams arī Soču olimpiskajās spēlēs, kad Latvija sagādāja pamatīgas galvas sāpes Kanādai. Arī toreiz Praiss pēc spēles uzteica latvieša sniegumu un pēc sērijas ceturtās spēles viņš par Gudļevski atkal sacīja atzinīgus vārtus.

"Viņš ir ļoti labs vārtsargs. Viņš atvairīja sarežģītus metienus, bet mēs bijām izsalkuši un atradām veidu, kā gūt vārtus," sacīja Praiss.

Šajā sezonā Tampabejas "Lightning" vārtus Gudļevskis sargājis trīs mačos - vienu reizi regulārajā čempionātā, divas - izslēgšanas mačos - kopumā laukumā pavadot 99 minūtes un 29 sekundes, atvairot 54 metienus un ielaižot četrus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!