Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijas trešajā spēlē Monreālas "Canadiens" ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) savā laukumā pārspēja Lasvegasas "Golden Knights" un pārņēma vadību sērijā 2-1.

Lasvegasas komanda šajā mačā divas reizes nenoturēja vadību. Vispirms 24. minūtē Nikolā Ruā izdarīja precīzu metienu, saņemot piespēli no aizvārtes, taču tajā pašā minūtē Kols Kofīlds pretuzbrukumā realizēja izgājienu pret vārtsargu un izlīdzināja rezultātu.

Trešās trešdaļas ievadā Aless Pietrjandželo ātrā pārejā no aizsardzības uzbrukumā neko daudz nesarežģīja un pēc ieiešanas uzbrukuma zonā izdarīja precīzu metienu. Tad divas minūtes pirms pamatlaika beigām "Golden Knights" vārtsargs Marks Andrē Flerī aiz vārtiem devās pēc ripas, taču to nesavaldīja. Ripa izslīdēja vārtu priekšā, kur "Canadiens" uzbrucējs Džošs Andersons bija pirmais un atkal panāca rezultāta izlīdzinājumu.

Spēle nonāca līdz pagarinājumam, kurā bija jānospēlē 13 minūtes, līdz Andersons pretuzbrukumā ar Polu Baironu izrāva "Canadiens" uzvaru.

Flerī šajā mačā atvairīja 24 no 27 pretinieku metieniem, bet otros vārtos Kerijs Praiss bija daudz noslogotāks, un viņš tika galā ar 43 no 45 metieniem.

Šajā mačā "Canadiens" vienībai nevarēja palīdzēt galvenais treneris Dominiks Dušārms, kuram bijis pozitīvs Covid-19 tests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!