Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ārpus pieteikuma svētdienas spēlē palika latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, bet viņa pārstāvētā vienība Vankūveras "Canucks" ar 0:4 zaudēja pašreizējiem Stenlija kausa ieguvējiem Vankūveras "Canucks".

Ķēniņš pēc dažu dienu pavadīšanas AHL svētdien atkal tika izsaukts uz NHL, tomēr "Canucks" treneri izlēma viņu šoreiz spēlei nepieteikt.

Mačā Čikāgā spraiga cīņa risinājās vēl līdz pēdējai minūtei, lai gan "Blackhawks" uzvarēja ar četru vārtu pārsvaru. Pirmā perioda vidū Dankans Kīts realizēja vairākumu un guva mājiniekiem pirmos vārtus, bet līdz otrajiem vārtiem mačā bija jāgaida gandrīz 40 minūtes - trešā perioda vidū precīzs bija Deniss Rasmusens.

Pēdējās minūtēs "Canucks" noņēma vārtsargu un izdarīja lielu spiedienu uz pretinieku vārtiem, tomēr 31 sekundi pirms spēles beigām Endrū Šovs ripu raidīja tukšos Vankūveras komandas vārtos. Stenlija kausa ieguvēji atlikušajā laikā pamanījās gūt vēl vienus vārtus (izcēlās Brendons Mašinters) un guva "sauso" uzvaru.

Vienā no vārtu guvumiem ar rezultatīvu piespēli izcēlās Patriks Keins, kas tādējādi jau 26. spēlē pēc kārtas guva vismaz vienu rezultativitātes punktu. Tā ir garākā sērija kopš 1992./ 1993. gada sezonas, kad 30 mačos pēc kārtas pie punktiem tika Mats Sundīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!