Foto: AP/Scanpix

Vankūveras "Canucks" hokejisti sestdien piedzīvoja pirmo neveiksmi šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā, kurā līdz ar to visas komandas tagad ir vismaz reizi izbaudījušas zaudējuma rūgtumu.

"Canucks" viesos pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 (0:2, 2:1, 1:0, 0:0, 0:1) atzina Losandželosas "Kings" pārākumu, pārtraucot četru uzvarētu spēļu sēriju.

"Kings" otrā perioda sākumā atradās vadībā ar 3:0, taču līdz pamatlaika beigām "Canucks" spēja panākt neizšķirtu, no zaudējuma pamatlaikā izglābjoties vien 35 sekundes pirms trešā perioda beigām, kad precīzs bija dānis Aleksandrs Edlers.

Papildlaikā uzvarētājs noskaidrots netika, bet pēcspēles metienu sērijā precīzs bija "Kings" uzbrucējs Teners Pīrsons, kurš nodrošināja Losandželosas klubam otro uzvaru piecos mačos.

Neskatoties uz neveiksmi "Canucks" ar deviņiem punktiem piecās spēlēs saglabā Rietumu konferences līderes statusu.

Deviņi punkti, taču sešos mačos ir Sentluisas "Blues" komandai, kura sestdien viesos ar 6:4 (1:0, 3:2, 2:2) uzvarēja Kalgari "Flames". Par šī mača varoni kļuva "Blues" uzbrucējs Deivids Perons, kurš guva trīs vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli.

Perons trešā perioda sākumā, nodrošinot "hat-trick", panāca 5:2 viesu labā. "Flames" turpinājumā divus vārtus atspēlēja, tomēr mača izskaņā Sentluisas komanda raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos.

Savukārt Austrumu konferences līdere ar deviņiem punktiem piecos mačos ir Monreālas "Canadiens", kas viesos ar 4:2 (0:0, 2:0, 2:2) uzvarēja Bostonas "Bruins". Uzvarētājiem vārtsargs Korijs Praiss, kurš pēc gripas pārslimošanas aizvadīja tikai otro spēli, atvairīja 19 pretinieku metienus.

"Canadiens" līdzīgi kā "Canucks" vienīgo zaudējumu šosezon ir piedzīvojuši pēcspēles metienu sērijā, kad ar 3:4 kapitulēja Otavas "Senators" komandai.

Tikmēr trešo zaudējumu sešās spēlēs cieta Pitsburgas "Penguins", kas viesos ar 1:5 (1:1, 0:4, 0:0) kapitulēja Nešvilas "Predators" komandai.

"Penguins" jau pirmajā minūtē atklāja rezultātu, taču turpinājumā krietni labāki bija "Predators" hokejisti, kuru labā divus vārtus guva 20 gadus vecais šveicietis Kevins Fiala, kā arī zviedrs Viktors Arvidsons.

Pa astoņiem punktiem šosezon nopelnījušas Tampabejas "Lightning", Edmontonas "Oilers" un Detroitas "Red Wings" komandas, piedevām pirmās divas arī ir zaudējušas tikai reizi piecos mačos, taču tas noticis pamatlaikā.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" sezonu sākusi ne pārāk veiksmīgi, četros mačos tiekot tikai pie vienas uzvaras.

Ar trīs punktiem "Sabres" Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem pēdējo 16.vietu.

Nākamo maču "Sabres" hokejisti, kuri pagaidām spiesti spēlēt bez saviem savainotajiem līderiem Džeka Aikela un Evandera Keina, aizvadīs otrdien viesos pret Filadelfijas "Flyers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!