Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vašingtonas "Capitals" ievietojusi atteikumu sarakstā uzbrucēju Brendanu Lepsiku, kurš aizvainojuši izteicās par citiem hokejistiem un viņu dzīvesbiedrēm.

Leipsiks "Instagram" čatā, kurā piedalījās viņa brālis Džeremijs un vēl viens hokejists Džeks Rodvelds, nievājoši izteicās par bijušā komandas biedra Tenera Pīrsona sievas un Konora Makdeivida draudzenes izskatu. Tāpat viņš nosauca savus komandas biedrus Gārnetu Heteveju un Niku Doudu par zaudētājiem.

Trešdien publiskajā telpā nonāca privātās sarunas ekrānšāviņi. NHL hokejistu izteikumus nosauca par nepiedodamiem, bet par sarunā iesaistīto turpmāko statusu jālemj viņu pārstāvētajām komandām.

Brendans Leipsiks atvainojās par saviem izteikumiem, sakot, ka uzņemas atbildību par saviem komentāriem.

25 gadus vecais hokejists aizvada savu sesto sezonu NHL un pirmo "Capitals" komandā. Šosezon viņš 61 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Tiesa, viņš ripu tīklā nav raidījis jau 35 spēlēs un pēc Iļjas Kovaļčuka piesaistīšanas kanādieša dienas "Capitals" komandā tāpat bija skaitītas. Leipsikam līgums bija līdz šīs sezonas beigām, gadā saņemot 700 000 ASV dolāru.

Tāpat vietu komandā zaudējis 23 gadus vecais Džeremijs Leipsiks, kurš spēlēja Manitobas Universitātes vienībā. Savukārt 26 gadus vecais Rodvelds šosezon spēlēja Amerikas Hokeja līgā (AHL) - turnīra sākumā viņš bija Rūdolfa Balcera komandas biedrs Belevilas "Senators", bet pēc tam pievienojās Rodrigo Ābola pārstāvētajai Springfīldas "Thunderbirds". Rodvelds Otavas "Senators" sastāvā aizvadījis desmit spēles NHL, kur gan ar gūtiem punktiem nav izcēlies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!