Foto: AFP/Scanpix

Vašingtonas "Capitals" krievu uzbrucējs Jevgēņijs Kuzņecovs atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) janvāra mēneša labāko hokejistu.

Kuzņecovs desmit spēlēs guva četrus vārtus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles. Viņš ir "Capitals" šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs ar 15 gūtiem vārtiem un 34 piespēlēm. Divos mačos Kuzņecovs nodemonstrēja savas asistenta dotības, jo uzvarā pret Ņujorkas "Rangers" ar 5:2 viņš izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bet nākamajā cīņā pret Kolumbusas "Blue Jackets", kurā Vašingtona uzvarēja ar 6:3, partneriem asistēja četras reizes.
Kuzņecovs svētdien piedalījās arī NHL Visu zvaigžņu spēlē, kurā guva vienus vārtus Metropoles divīzijas labā. Spēlē viņš aizstāja savainoto komandas biedru Aleksandru Ovečkinu.

Par mēneša labāko vārtsargu atzīts Korijs Krofords no Čikāgas "Blackhawks". Viņš Stenlija kausa īpašnieku rindās izcīnīja deviņas uzvaras 11 mačos, atvairot 95,2% metienu, palīdzot komandai kļūt par Rietumu konferences līderi. Divās spēlēs Krofords neielaida nevienu ripu, palīdzot "Blackhawks" ar 3:0 uzvarēt Otavas "Senators" un ar 2:0 Sentluisas "Blues".

Krofords ir ar septiņām "sausām" spēlēm šosezon ir līgas līderis, bet ar 28 uzvarām ieņem otro vietu.

Savukārt par janvāra labāko NHL aizsargu atzīts Pitsburgas "Penguins" hokejists Kriss Letangs, kurš desmit spēlēs guva trīs vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles. Viņš piecās spēlēs guva divus vai vairāk rezultativitātes punktus.

NHL pirmdien nosauca arī aizvadītās nedēļas labākos spēlētājus, šo godu piešķirot Džonam Skotam no Monreālas "Canadiens", Kemam Etkinsonam no Kolumbusas "Blue Jackets" un Džekam Aikelam no Bufalo "Sabres". Zemgus Girgensona komandas biedrs Aikels divās spēlēs guva divus vārtus un divas reizes asistēja. Abas piespēles viņš izdarīja Girgensonam "Sabres" zaudējumā pret Ņujorkas "Rangers" ar 3:6.

Kā zināms, Skots svētdien tika atzīts par NHL Visu zvaigžņu spēles vērtīgāko spēlētāju, palīdzot Klusā okeāna divīzijas komandai izcīnīt uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!