Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vašingtonas “Capitals” uzsācis izmeklēšanu par pirmdien internetā noplūdušu video, kurā blakus komandas uzbrucējam Jevgēņijam Kuzņecovam uz galda redzamas divas līnijas ar baltu pulverveida vielu, vēsta medijs “The Washington Post”.

Pats hokejists, kurš nupat ar Krievijas izlasi izcīnīja trešo vietu 2019. gada pasaules čempionātā hokejā, apgalvo, ka video filmēts Lasvegasā pirms viena gada. Tieši tur “Capitals” vienība izcīnīja Stenlija kausu, NHL finālsērijā pieveicot “Golden Knights” vienību.

Kuzņecovs medijam “Sport Express” skaidroja, ka apciemoja kādu draugu viesnīcas istabā. Tur viņš redzējis nepazīstamu sievieti un nezināmu vielu uz galda, tāpēc piezvanījis citam draugam un istabu pametis. Čeļabinskā dzimušais hokejists piebilda, ka nekad nav lietojis narkotikas un būtu gatavs iziet medicīniskas pārbaudes, lai to pierādītu.

“Mēs esam redzējuši sociālajos tīklos publicēto video. Pagaidām ievācam faktus un vairāk šo situāciju nekomentēsim,” pirmdien izteicās “Capitals” kluba pārstāvis.

Savukārt NHL komisāra vietnieks Bills Deilijs uzsvēra, ka līgai jāievāc vairāk informācijas, lai tā varētu lemt par savu rīcību.

“Vilcinos izmantot vārdu “izmeklēšana”, jo domāju, ka tas ir neskaidrs vārds. Tāpēc nesaukšu šo par formālu izmeklēšanu. Mēs vienkārši vēlamies zināt, kas noticis. Viņš šķietami apstiprinājis, ka bijis istabā, kurā bijusi kaut kāda viela. Mēs gan nezinām, kas tā par vielu bijusi, un viņš apgalvo, ka nav to lietojis, tāpēc negrasos šobrīd viņu par neko sodīt,” piesardzīgs savus izteikumos bija Deilijs.

NHL atšķirībā no citām Ziemeļamerikas augstākā līmeņa sporta līgām nesoda savus spēlētājus par dažādu narkotiku lietošanu, uzsvēra “The Washington Post”. Spēlētājiem var ieteikt pieteikties rehabilitācijas programmai, bet tā nav obligāta prasība.

Taču, piemēram, Nacionālā basketbola asociācija (NBA) bez izņēmumiem soda savus spēlētājus, lai kāds aizliegtās vielas daudzums būtu atrasts viņu sistēmā. Šī gada 17. maijā Indianas "Pacers" aizsargs Tairīks Evanss tika izslēgts no NBA uz diviem gadiem par līgas narkotiku lietošanas noteikumu pārkāpumu.

Jevgēņijs Kuzņecovs pērn aizvadītajās izslēgšanas spēlēs bija “Capitals” rezultatīvākais spēlētājs, "play-off" laikā 24 mačos sakrājot 32 punktus (12 vārti un 20 rezultatīvas piespēles). Šī gada pasaules čempionātā hokejā Kuzņecovs desmit spēlēs izcēlās ar diviem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!