Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunā sezona ceturtdien iesākās ar pašreizējo Stenlija kausa ieguvēju Vašingtonas "Capitals" graujošu uzvaru ar rezultātu 7:0 (2:0, 4:0, 1:0) pār Bostonas "Bruins".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Jevgeņijs Kuzņecovs, bet pa vieniem vārtiem iemeta Tīdžejs O'Šī, Aleksandrs Ovečkins, Niks Douds, Džons Karlsons un Larss Elers. Savukārt "Capitals" vārtsargs Breidens Holtbija atvairīja visus 25 pretinieku metienus.

O'Šī sacīja, ka komandu ļoti uzmundrināja čempionu karoga pacelšana par godu aizvadītajā sezonā izcīnītajam Stenlija kausam. "Man šķiet, ka mēs to momentu sev izmantojām kā priekšrocību, jo mēs 25 minūtes varējām uzlādēties ar video un līdzjutēju ovācijām, kamēr otra komanda bija ģērbtuvē un nedarīja neko," teica O'Šī.

Daudz līdzīgākā cīņā Toronto "Maple Leafs" ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Monreālas "Canadiens".

Arturi Lehkonens 10. minūtē izvirzīja Monreālu vadībā, bet Ostons Metjūzs trīs minūtes vēlāk rezultātu izlīdzināja. Otrā perioda izskaņā divu minūšu laikā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem – Džons Tavaress uz brīdi deva 2:1 pārsvaru "Maple Leafs", savukārt 14 sekundes pirms trešdaļas beigām Endrū Šovs panāca izlīdzinājumu. Mačš turpinājās līdzīgi, bet pagarinājuma 61. sekundē Metjūzs izrāva uzvaru savai komandai.

Vēl divās spēlēs tika fiksēts rezultātus 5:2. Vankūveras "Canucks" savā laukumā ar 5:2 (1:0, 0:0, 4:2) pieveica Kalgari "Flamers", savukārt Anaheimas "Ducks" izbraukumā ar 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) pieveica Sanhosē "Sharks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!