Foto: AP/Scanpix/LETA

Vašingtonas "Capitals" hokejisti pirmdien sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences finālu, no cīņas izslēdzot pagājušā gada čempionus Pitsburgas "Penguins".

"Capitals" hokejisti pirmdien ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Pitsburgas "Penguins", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2. Vašingtonas komanda konferences finālu sasniedza pirmo reizi kopš 1998. gada. Tajā viņu pretinieki būs Tampabejas '"Lightning", kas otrajā kārtā ar 4-1 pārspēja Bostonas "Bruins".

Aizvadītajā mačā Alekss Čeisons no tuvas distances trāpīja ripu vārtu augšējā stūrī, bet Kriss Letangs nedaudz vēlāk prata rezultātu izlīdzināt. Trešajā periodā neviena no komandām vārtus neguva, tāpēc uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums, kurā pēc nospēlētām piecarpus minūtēm Jevgēņijs Kuzņecovs pretuzbrukumā saņēma piespēli no Aleksandra Ovečkina, izgāja pret vārtsargu Metu Mareju un izrāva "Capitals" uzvaru.

"Tās ir lieliskas sajūtas, jo šajā turnīra fāzē nekad neesmu bijis. Nevaru sagaidīt konferences finālu," pēc spēles teica Ovečkins.

Pēc "Penguins" zaudējuma Latvijas izlases spēlētājs Teodors Bļugers ir noslēdzis sezonu un var pievienoties Latvijas valstsvienībai pasaules čempionātā.

Citā spēlē Nešvilas "Predators" ar rezultātu 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) pārspēja Vinipega Jets", sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzinot rezultātu 3-3. Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Filips Forsbergs un Viktors Arvidsons, bet vārtsargs Peka Rinne atvairīja visus 34 "Jets" spēlētāju metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!