Stenlija kausa īpašnieces Vašingtonas "Capitals" uzbrucējam Tomam Vilsonam trešdien piešķirta diskvalifikācija uz 20 spēlēm par sitienu ar galvu Oskaram Lundkvistam no Sentluisas "Blues" vienības.

Svētdien notikušajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē Vilsons saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, kamēr zviedrs pēc pretinieka rupjības palika nekustīgi guļam uz ledus.

Incidents notika spēles otrajā trešdaļā, kad Vilsons ietriecās zviedrā, kurš, neko nenojaušot, devās uzbrukumā.

Vilsons jau iepriekš izcēlies ar rupjību un pagājušajā sezonā vien viņš tika diskvalificēts trīs reizes.

Pagājušajā sezonā Vilsons sagādāja smadzeņu satricinājumu un salauza žokli Zekam Estonam-Rīzam no Pitsburgas "Penguins". Tāpat viņš savainoja "Blues" uzbrucēju Robertu Tomasu un aizsargu Semiju Blēzu.

Tagadējās diskvalifikācijas ilgums ir atbilstīgs spēlētāja reputācijai kā nopietnam pārkāpējam. "Modernajā ērā mums nav vēl kāda cita spēlētāja, kas būtu tik bieži diskvalificēts. Pirms 16 spēlēm viņš iesita pa galvu citam pretiniekam," pavēstīja NHL drošības departaments.

Vilsona diskvalifikācija sākās trešdien, kad "Capitals" sāka NHL regulāro sezonu ar spēli pret Bostonas "Bruins", kurā Stenlija kausa ieguvēji izcīnīja graujošu uzvaru ar 7:0 (2:0, 4:0, 1:0).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!