Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas duelī Sietlas "Kraken" trešdien ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) izbraukumā pārspēja aizvadītās sezonas čempionvienību Kolorado "Avalanche", nonākot uzvaras attālumā no iekļūšanas nākamajā kārtā.

Sērijā līdz četrām uzvarām Stenlija kausa debitante "Kraken" izvirzījusies vadībā ar 3-2.

Otrajā trešdaļā minūtes laikā Morgans Gīkijs no Sietlas komandas un "Avalanche" zvaigzne Neitens Makkinons apmainījās ar vārtu guvumiem, bet 30. minūtē Tai Kartjē savā pirmajā NHL spēlē deva vadību "Kraken" komandai, izdarot metienu uzreiz pēc piespēles.

42. minūtē Janni Gurdē nostiprināja "Kraken" vadību, bet "Avalanche" komandai izdevās gūt vēl vienus vārtus, kad 57. minūtē precīzs bija Evans Rodrigess, tomēr izglābties Kolorado komandai neizdevās.

"Kraken" savā laukumā būs iespēja noslēgt sēriju, un mačs risināsies naktī uz 29. aprīli pēc Latvijas laika.

Citā spēlē Floridas "Panthes" izdevās izvairīties no izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas, izbraukumā ar 4:3 (1:0, 1:1, 1:2. 1:0) pagarinājumā pieveicot Bostonas "Bruins". Sērijā "Panthers" tagad ir iedzinējos ar 2-3.

"Panthers" hokejisti trīs reizes izvirzījās vadībā šajā mačā, bet visas trīs reizes "Bruins" atspēlējās. Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums, kurā uzvaru Floridas komandai izrāva Metjū Tkačuks.

"Panthers" rindās vārtus guva arī Entonijs Duklērs, Sems Benets un Sems Reinhārts, bet "Bruins" rindās precīzi meta Breds Maršāns, Patrīss Beržerons un Teilors Hols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!