Foto: F64

Valsts čempione "Mogo" no Rīgas un regulārā čempionātā uzvarētāja "Liepāja" piektdien ar uzvarām iesāka izslēgšanas spēļu pusfinālus, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Pērnās sezonas finālistu duelī "Mogo" ar 5:1 (2:1, 1:0, 2:0) apspēlēja Ogres "Kurbadu".

Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Miks Lipsbergs un Rustams Begovs.

Mača rezultātu spēles trešajā minūtē atklāja Latvijas izlases ģenerālmenedžera Māra Baldonieka palīgs Juris Štāls no "Kurbada", bet divarpus minūtes pirms pirmā perioda beigām Edgars Kurmis panāca neizšķirtu. Tieši divas minūtes vēlāk Lipsbergs jau vadībā izvirzīja "Mogo", bet otrās trešdaļas septītajā minūtē viņš panāca 3:1. Trešā perioda sākumā Rustams Begovs guva ceturtos vārtus rīdzinieku labā, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām uzbrucējs panāca jau 5:1.

Tikmēr otrā pusfināla pirmajā spēlē "Liepāja" rezultatīvā mačā savā laukumā ar 7:5 (2:1, 1:2, 4:2) uzveica Rīgas "Prizmu".

Liepājnieku rindās ar vārtu guvumiem izcēlās septiņi komandas spēlētāji, bet aizsargs Egils Kalns statistikas ailītē blakus vienam precīzam metienam ierakstīja arī divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr "Prizmas" komandā ar diviem vārtiem atzīmējās Vitālijs Hvorostiņins un Jurijs Kļujevskis, kuram arī rezultatīva piespēle.

Pēc nospēlētas pusotras minūtes spēles rezultātu atklāja Hvorostiņins, bet pēc tam mājinieki iemeta trīs bezatbildes vārtus. Tiesa, Kļujevskis ar diviem precīziem metieniem izlīdzināja mača rezultātu. Trešā perioda vidū trīs ar pus minūšu laikā "Liepāja" panāca 6:3, taču viesiem bija vajadzīgas vien nepilnas divas minūtes, lai deficītu samazinātu līdz vieniem vārtiem (5:6). Pusotru minūti līdz finālsvilpei rīdzinieki vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, un Kalns ripu raidīja jau tukšos vārtus, pieliekot punktu liepājnieku uzvarai.

Liepājniekiem šajā spēlē nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Dmitrijs Korņilovs, kurš regulārā čempionāta priekšpēdējā spēlē par dūrienu ar nūju pretiniekam saņēma lielo sodu un pēc tam viņam tika piespriesta piecu spēļu diskvalifikācija.

Sestdien "Mogo" un "Liepājas" mājvietās tiks aizvadītas pusfinālu sērijas otrās spēles.

Kā zināms, pusfinālam automātiski kvalificējušās regulārās sezonas divas spēcīgākās vienības "Liepāja" un "Mogo". Savukārt ārpus izslēgšanas turnīra palika regulārās sezonas vājākā komanda "Rīga 99"/"Tukums".

Iepriekšējā čempionātā triumfēja "Mogo" hokejisti, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot "Kurbada" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!