Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēlēs sestdien uzvaras četros mačos tika izcīnītas pamatlaikā.

Sestdien Edmontonā un Toronto ar piecām izslēgšanas turnīra spēlēm sērijās līdz vienas komandas trim panākumiem tika atsākta NHL sezona.

Čikāgas un Monreālas vienības ar vismazāko skaitu uzvaru no visām NHL izslēgšanas spēļu komandām pārsteidza savus pretiniekus, atgriešanos laukumā pēc Covid-19 pārtraukuma nosvinot ar uzvaru.

NHL gada debitanta nosaukuma kandidāts Dominiks Kubalīks iedvesmoja Čikāgas "Blackhawks" uz 6:4 (4:1, 2:1, 0:2) uzvaru pār mājinieku – Edmontonas "Oilers" – zvaigznēm, gūstot divus vārtus un asistējot triju citu gūšanā.

"Mēs bijām gatavi doties cīņā, un es domāju, ka spēle bija diezgan laba," sacīja Kubalīks. "Es jutos diezgan labi, un viss man padevās, tāpēc ir patīkami, bet tā ir tikai pirmā spēle, tāpēc mums jāturpina uzvarēt."

Džonatans Tēvzs guva divus vārtus Čikāgas kluba labā, Brendons Sāds un Dilans Stroms pievienoja vārtus ar 12.numuru izsētajam "Blackhawks", bet Korijs Kraufords atvairīja 25 pretinieku metienus.

"Tas viss vienkārši nebija pietiekami labi," sacīja Edmontonas kluba zvaigzne Konors Makdeivids. "Pirmā spēle ir svarīga. Mēs to zaudējām. Tur mēs tagad neko vairs nevaram darīt. Viss, ko mēs varam darīt, ir koncentrēties otrajai spēlei."

"Mums sākums padevās labāk, un spēlei turpinoties, vienkārši vajadzēja tāpat turpināt. Tas ir tas, kas jādara mūsu komandai, jābūt vienkāršākiem," viņš piebilda.

"Oilers" rindās pa trim rezultativitātes punktiem (1+2) sakrāja Makdeivids, Leons Draizaitls un Raiens Nūdžents-Hopkinss. Savukārt abi vārtsargi Miko Koskinens un Maiks Smits atvairīja pa 18 metieniem un ielaida attiecīgi vienus un piecus vārtus.

Karolīnas "Hurricanes" Toronto pieveica Ņujorkas "Rangers" ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1), uzvarot savā pirmajā NHL spēlē 143 dienu laikā.

Džeikobs Slevins un Sebastians Aho katrs guva pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei, palīdzot "viesuļvētrām" uzvarēt smagajā mačā.

"Bija ļoti daudz enerģijas daudzu spēlētāju sniegumā," sacīja "Hurricanes" uzbrucējs Džastins Viljamss. "Mēneši bez jēdzīga hokeja ir smagi."

Ņujorkas "Islanders" pieveica Floridas "Panthers" ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1), vārtus "Islanders" labā gūstot Žans Gabrielam Pažo un Entonī Boviljē, kamēr Semjons Varlamovs atvairīja 27 Floridas uzbrucēju metienus, pretējos vārtos Sergejam Bobrovskim no 28 metieniem tiekot galā ar vienu metienu mazāk.

Kalgari "Flames" pārspēja Vinipegas "Jets" ar 4:1 (0:1, 3:0, 1:0).

Endrjū Kops pirmajā periodā izvirzīja vadībā "Jets", bet Džonijs Gudro otrā perioda astotajā minūtē ievadīja "Flames" četrus bezatbildes vārtus.

"Mums bija gandrīz ideāla spēle," teica Gudro. "Mēs smagi strādājām treniņnometnē, un tas parādījās laukumā."

Jau ziņots, ka piektajā spēlē Teodora Bļugera pārstāvētais Pitsburgas "Penguins" zaudēja Monreālas "Canadiens" pagarinājumā ar 2:3 (0:1, 2:1, 0:0, 0:1).

Bļugers laukumā pavadīja 17 minūtes un 47 sekundes, no kurām viņš vairākumā laukumā pavadīja 44 sekundes, bet mazākumā - divas minūtes un 45 sekundes. Viņš ar divreiz meta pa vārtiem, sakrāja +/- koeficientu mīnus divi, kā arī kā arī uzvarēja trešdaļu no iemetieniem kuros piedalījās.

Komandas 26.jūlijā devās uz Edmontonu un Toronto, kur kvalifikācijas kārta, kam jānoskaidro Stenlija kausa izslēgšanas spēļu dalībnieki, sāksies 1. augustā.

Jau iepriekš klubu īpašnieki un spēlētāji vienojās arī par 24 komandu izslēgšanas spēļu formātu. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Līga un spēlētāju arodbiedrība arī vienojās, ka izslēgšanas spēles nenotiks tradicionālajā spēļu režģī, kad katra komanda zina, ar kura pāra uzvarētāju aizvadīs nākamās kārtas mačus, bet komandas pēc katras kārtas tiks izsētas no jauna.

Austrumu konferencē sezonu turpina Bostonas "Bruins", Tampabejas "Lightning", Vašingtonas "Capitals", Filadelfijas "Flyers", Pitsburgas "Penguins", Karolīnas "Hurricanes", Ņujorkas "Islanders", Ņujorkas "Rangers", Toronto "Maple Leafs", Kolumbusas "Blue Jackets", Floridas "Panthers" un Monreālas "Canadiens".

Rietumu konferencē sezonu turpina Sentluisas "Blues", Vegasas "Golden Knights", Kolorādo "Avalanche", Dalasas "Stars", Edmontonas "Oilers", Nešvilas "Predators", Vankūveras "Canucks", Kalgarī "Flames", Vinipegas "Jets", Minesotas "Wild", Čikāgas "Blackhawks" un Arizonas "Coyotes".

Austrumu konferencē par izsētajām vietām cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām cīnās "Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

NHL komandu apcirkņos šajā sezonā ir pieci Latvijas hokejisti: vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks (Kolumbusas "Blue Jackets"), kā arī uzbrucēji Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres") un Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators"). Girgensonam un Balceram NHL sezona jau ir beigusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!