Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokejisti Kārlis Čukste, Roberts Bukarts, Uvis Jānis Balinskis un Māris Bičevskis otrdien atzīmējās ar rezultatīvām piespēlēm Čehijas ekstralīgas mačos.

Uzvaras vārtos papildlaikā asistēja aizsargs Čukste, kura pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" viesos ar rezultātu 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 1:0) guva virsroku pār Hradeckrālovas "Mountfield". Čukste šajā mačā spēlēja 20 minūtes un 23 sekundes, izceldamies arī ar pieciem bloķētiem metieniem.

Tikmēr 14.reizi sezonā gūtajos vārtos asistēja uzbrucējs Bukarts, kura pārstāvētā Vītkovices "Ridera" mājās ar 2:3 (2:0, 0:2, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Pardubices "Dynamo". Bukarts šajā sezonā 33 spēlēs atzīmējies ar 16 vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm, pirmajā no statistikas rādītājiem ieņemot ceturto vietu līgā.

Citā spēlē aizsargs Balinskis asistēja Liberecas "Bīlī Tygrži" piektajos vārtos, viņa pārstāvētajai komandai mājās ar 6:1 (2:1, 3:0, 1:0) pārspējot "Olomouc". Savukārt uzbrucējs Bičevskis piespēlēja "Mlada Boleslav" vienīgajos vārtos, kamēr viņa pārstāvētā vienība izbraukumā ar 1:4 (0:0, 1:3, 0:1) zaudēja Karlovi Vari "Energie".

Vēl otrdien savus pirmos vārtus sezonā guva 50 gadus vecais Jaromīrs Jāgrs, Kladno "Rytīrži" ar latviešu aizsargiem Oskaru Cibuļski un Kristapu Sotnieku sastāvā mājās ar 3:4 (1:3, 0:0, 1:2) zaudējot Plzeņas "Škoda". Neveiksmi piedzīvoja arī Litvīnovas "Verva", kas ar Latvijas aizsargiem Kristapu Zīli, Jāni Jaku un Ralfu Freibergu ierindā izbraukumā ar 1:3 (0:0, 0:0, 1:3) piekāpās Brno "Kometa". Tikmēr Česke Budejovices "Motor" ar uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu sastāvā un bez aizsarga Kristofera Binduļa pieteikumā viesos ar 3:5 (2:2, 0:1, 1:2) zaudēja Prāgas "Sparta" vienībai.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!