Foto: twitter.com/MountfieldHKTS

Latviešu aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" komanda komanda ceturtdien Čehijas augstākās līgas izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla sērijas ietvaros cieta trešo zaudējumu pēc kārtas, nonākot vairs tikai vienas neveiksmes attālumā no sezonas beigām.

"Mountfield" ceturtdien savā laukumā ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piekāpās Liberecas "Bili Tygri" komandai, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 2-3.

Pirmo divu trešdaļu laikā viesi izvirzījās vadībā ar 2:0, bet "Mountfield" vienības labā 50.minūtē vienus vārtus atspēlēja Rūdolfs Červenijs. Panākt "Bili Tygri" hokejistus mājiniekiem gan neizdevās.

Cibuļskis šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un pielietoja vienu spēka paņēmienu, dueli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu.

Tikmēr Džeriņš nospēlētajās 13 minūtēs un 51 sekundē metienus pa vārtiem neveica, toties bloķēja vienu pretinieku raidījumu, pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja desmit no 13 iemetieniem, kā arī saņēma neitrālu lietderības koeficientu.

"Mountfield" hokejisti šo sēriju sāka ar divām uzvarām savā laukumā, bet sekojošajās trīs cīņās piedzīvoti zaudējumi.

Šīs sērijas sestā spēle, kas var izrādīties arī noslēdzošā, notiks sestdien "Bili Tygri" laukumā.

Cibuļskis katrā no sērijas pirmajām trim spēlēm izcēlās ar rezultativitāti, kopumā tiekot pie četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Mountfield" regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu, līdz ar to izslēgšanas turnīru sāka no ceturtdaļfināla. Tikmēr "Bili Tygri" bija septītā un "play-off" pirmajā kārtā ar 3-0 pārspēja Prāgas "Sparta" vienību, kurai sezonas beigās palīdzēja Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda.

Tāpat pirmajā kārtā apstājās uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Zlīnas "Aukro Berani" vienība, kas ar 1-3 piekāpās "Olomouc" hokejistiem.

Iepriekšējā sezonā "Mountfield" apstājās pusfinālā, kamēr par čempioni tika kronēta Brno "Kometa" komanda, kas finālā ar 4-0 pārspēja "Bili Tygri".

"Mountfield" kā regulārā turnīra otrās vietas ieguvēja jau nodrošinājusi vietu nākamās sezonas Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!