Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Cibuļskis piektdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Čehijas augstākās hokeja līgas mačā, kaldinādams Hradeckrālova "Mountfield" komandas uzvaru.

Cibuļska un uzbrucējs Māra Bičevska pārstāvētā "Mountfield" savā laukumā ar rezultātu 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) pārspēja Homutovas "Pirāti" vienību.

Cibuļskis šajā duelī uz ledus pavadīja 21 minūti un 39 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2. Cibuļskis šajā sezonā 24 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Bičevskis šajā mačā nospēlēja 16 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu un uzvarēja 12 no 19 iemetieniem.

Tāpat uzvaru svinēja uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži", kas mājās ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) pārspēja "Olomouc" komandu.

Bukarts šajā duelī nospēlēja 11 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, bet Galviņš 18 minūtēs un divās sekundēs veica vienu metienu, bloķēja vienu raidījumu un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Abiem latviešiem bija pa neitrālam lietderības koeficientam.

Turpretī ar zaudējumu piektdien nācās samierināties uzbrucēja Edgara Kuldas un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani", kas viesos ar 3:5 (2:2, 0:1, 1:2) piekāpās Litvīnovas "Verva" hokejistiem.

Kulda šajā duelī 11 minūšu un divu sekunžu laikā tika pie divām soda minūtēm, kamēr Freibergs 20 minūtēs un sešās sekundēs atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem. Kuldam šajā mačā neitrāls lietderības koeficients, kamēr Freibergs šajā rādītājā bija negatīvs (-1).

Čehijas čempionāta vadībā ar 60 punktiem 29 spēlēs ir "Ocelārži", kamēr tālāk ar 52 punktiem 27 un 28 mačos seko Libereces "Bīlī Tigrši" un Hradeckrālova "Mountfield". Tikmēr "PSG Berani" ar 39 punktiem 28 cīņās ierindojas 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!