Foto: F64

Tikai Oskars Cibuļskis no Latvijas hokejistiem piektdien Čehijas augstākās līgas spēlēs rezultatīvi piespēlēja, Litvīnovas "Verva" piedzīvojot zaudējumu, taču pārējie trīs klubi svinēja uzvaru.

Aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" savā laukumā ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) guva virsroku pār Oskara Cibuļska un Uvja Balinska pārstāvēto Litvīnovas "Verva", kas bija vienīgā zaudētāja šajā kārtā ar latviešu spēlētāju ierindā.

Galviņš spēlēja 16 minūtes un 29 sekundes, četrreiz metot pa vārtiem un tiekot pie +/- rādītāja -1.

Pretinieku rindās nespēlējot Balinskim, Cibuļskis laukumā pavadīja 19 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā viņš vienreiz rezultatīvi piespēlēja, finišējot ar +/- rādītāju +1. Viņš asistēja Patrikam Zdrāhalam mača pirmo vārtu guvumā, viesiem izvirzoties vadībā ar 1:0.

Vēl pārliecinošāku panākumu mājās izcīnīja aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Brno "Kometa", kas ar 5:1 (2:0, 0:0, 3:1) pārspēja "Olomouc". Freibergs nospēlētajās 15 minūtēs un 38 sekundēs finišēja ar +/- rādītāju -1.

Vēl vienā mačā uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (0:0, 1:1, 4:1) apspēlēja Hradeckrālovas "Mountfield".

Bičevskis spēlēja 12 minūtes un 58 sekundes, šajā laikā divreiz metot pa vārtiem, uzvarot trijos no septiņiem iemetieniem un tiekot pie +/- rādītāja -1.

Šosezon Čehijas spēcīgākajā līgā spēlē 14 komandas. Covid-19 pandēmijas dēļ vienības aizvadījušas atšķirīgu spēļu skaitu - no 15 līdz 19 mačiem. No latviešu komandām visaugstāk tabulā ir "Ocelārži", kas ar 42 punktiem 15 spēlēs ir līdere. "Mlada Boleslav" ar 31 punktu 16 spēlēs ir piektā, Freiberga klubs ar 20 punktiem 15 dueļos atrodams trīs pozīcijas zemāk, bet "Verva" ar 13 punktiem 15 cīņās aizņem 13.vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!