Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Cibuļskis trešdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Špenglera kausa izcīņas spēlē, bet viņa un uzbrucēja Andra Džeriņa pārstāvētā Čehijas komanda Hradeckrālovas "Mountfield" cieta zaudējumu.

"Mountfield" ar 1:5 (0:1, 0:3, 1:1) piekāpās turnīra saimniecei "Davos" vienībai.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās amerikāņu uzbrucējs Džeremijs Morins, kurš pārstāv Šveices komandu "Bern", bet uz Špenglera kausa turnīru "aizlienēts" "Davos" komandai.

Savukārt Čehijas vienības labā vārtus guva Jiržī Šimāneks, kuram trešās trešdaļas piektajā minūtē Cibuļskis ar rezultatīvu piespēli palīdzēj panākt 1:5.

Tāpat Cibuļskis šajā spēlē izplūcās ar pretinieku hokejistu Morinu.

Otrdien Cibuļskis un Džeriņš guva pa vieniem vārtiem, bet "Mountfield" ar 3:5 zaudēja Kanādas izlasei, kas ceturtdien spēkosies ar "Davos" vienību.

"Mountfield" divās spēlēs cietusi divus zaudējumus un Katīnī grupā ieņems trešo vietu, "play-off" pirmajā kārtā tiekoties ar Toriāni grupas otrās vietas ieguvēju, kas, iespējams, būs Rīgas "Dinamo".

Kā vēstīts, "Dinamo" trešdien ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:0, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Somijas klubu Hāmēnlinnas HPK.

"Dinamo" uzvaru atnesa komandas kapteiņa Mika Indraša precīzais metiens pagarinājuma otrajā minūtē. Savukārt pamatlaikā ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Denijs Kristo, bet vienu reizi precīzi meta Gunārs Skvorcovs.

Rīgas "Dinamo" šī bija otrā spēle turnīrā, jo otrdien tā Toriāni vārdā nosauktās apakšgrupas spēlē ar 1:6 kapitulēja Šveices izlasei. Savukārt HPK vienība aizvadīja pirmo spēli šī gada turnīrā, bet rītdien spēkosies ar Šveices valstsvienību.

Apakšgrupu uzvarētājas automātiski sasniegs pusfinālu, bet pārējās komandas spēkosies "play-off" pirmajā kārtā.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kurš šogad notiek jau 91.reizi.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices. Savukārt iepriekšējos divus gadus finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!