Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Cibuļskis otrdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas finālspēlē, taču viņa pārstāvētā Čehijas komanda Hradeckrālovas "Mountfield" cieta zaudējumu.

Hradeckrālovas vienība finālā ar 1:3 (1:3, 0:0, 0:0) zaudēja Zviedrijas klubam Gēteborgas "Frolunda Indians", kas titulu izcīnīja otro gadu pēc kārtas un ceturto reizi vēsturē.

Mājinieki vadībā izvirzījās septītajā minūtē, kad Cibuļska ievadītu uzbrukumu ar precīzu metienu no zonas vidus noslēdza Petrs Koukals, kurš realizēja vairākumu. Tiesa, pirmā perioda beigās "Mountfield" ielaida trīs vārtus, un vadībā bija jau pretiniekiem.

Vispirms trīsarpus minūtes pirms perioda beigām vairākumā nepieskatīts pie kreisā vārtu stabiņa palika Sīmons Hjalmarsons, kurš izlīdzināja rezultātu. Nepilnas divas minūtes vēlāk Makss Frīberjs vārtu priekšā bija pirmais pie atlēkušās ripas un panāca 2:1, bet vēl pēc minūtes "Moutnfield" nespēja izraidīt ripu ārā no savas zonas, ko veiksmīgi izmantoja Juhans Sundstrems.

Nākamajās 40 minūtēs vārti netika gūti, un viesi no Gēteborgas svinēja uzvaru ar 3:1.

Cibuļskis finālmačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus raidījumus un dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Abas komandas šajā turnīrā tikās jau pirmajā kārtā jeb grupu turnīrā, jo bija izliktas vienā apakšgrupā. Pirmajā duelī ar 3:2 pārāka viesos bija "Mountfield", bet atbildes spēlē ar 4:3 uzvarēja Gēteborgas vienība. Cibuļskis pirmajā tikšanās reizē rezultatīvi piespēlēja uzvaras vārtu guvumā.

Pirms cīņas par Čempionu līgas trofeju abas komandas ar mainīgām sekmēm spēlējušas vietējos čempionātos. Čehijas klubs pēdējās piecās spēlēs izcīnījis trīs panākumus, kamēr "Frolunda Indians" zaudējumu cietusi tikai reizi. Cibuļska komanda Čehijas čempionātā ir astotā, bet Gēteborgas klubs Zviedrijas spēcīgākajā līgā ir trešā un tikai par diviem punktiem atpaliek no otrās pozīcijas.

Čehijas komandai fināla spēlē netika solīta viegla cīņa, jo starp turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem ir Gēteborgas vienības hokejisti Raiens Lašs un Rets Rakšani. No Čehijas komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā visaugstāk atrodas Tomāšs Vinkors, kurš ierindojas trešajā desmitā.

Pirms finālā komandu kopējos rādītājos nedaudz labāka bija "Mountfield", kas 12 dueļos uzvarējusi astoņas reizes, kamēr pretiniekiem bija par vienu panākumu mazāk. Tas arī noteica mājas spēles priekšrocības par labu Čehijas klubam. Zviedrijas klubam gan bija labāka gūto un ielaisto vārtu attiecība (+21) nekā Cibuļska vienībai (+19).

Iepriekš pusfinālā Hradeckrālovas "Mountfield" divu spēļu summā ar 6:1 uzvarēja Zviedrijas klubu Stokholmas "Djurgarden", kamēr Gēteborgas "Frolunda Indians" divos mačos ar 5:4 pieveica vēl vienu Zviedrijas komandu "Lulea".

No Latviju pārstāvošajiem hokejistiem ceturtdaļfināla barjeru nepārvarēja uzbrucējs Ronalds Ķēniņš ar "Lausanne" vienību, bet apakšgrupu turnīrā piedalījās arī aizsargs Guntis Galviņš, taču viņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" komanda "play-off" nesasniedza.

Grupu kārtā 32 klubi tika salozēti astoņās apakšgrupās, no kurām katras divas labākās vienības iekļuva "play-off". Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos noteica divu maču summā, bet finālā tika aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Iepriekšējā sezonā par čempioni trešo reizi vēsturē tika kronēts Zviedrijas klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", kas finālā ar 3:1 uzvarēja Vācijas vienību Minhenes "Red Bull".

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!