Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Oskars Cibuļskis svētdien guva vārtus un palīdzēja viņa pārstāvētajai čehu vienībai Hradeckrālovas "Mountfield" izcīnīt uzvaru Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas turnīra spēlē.

"Mountfield", kuru pārstāv arī Māris Bičevskis, savā laukumā F grupas duelī ar 3:2 (0:1, 3:0, 0:1) apspēlēja Ruānas "Dragons" no Francijas.

Cibuļskis laukumā pavadīja 21 minūti un 13 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa pretinieku vārtiem un guva komandas trešos vārtus spēles otrajā trešdaļā. Latvijas aizsargs spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Bičevskis spēlēja 13 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču bloķēja vienu pretinieku metienu un uzvarēja septiņos no 17 iemetieniem. Bičevskis gan spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Vēl svētdien maču aizvadīja Roberta Bukarta pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži", kas E grupā ar 2:8 (0:1, 1:6, 1:1) savā laukumā smagi piekāpās somu vienībai Tamperes "Tappara". Bukarts gan šajā spēlē nepiedalījās.

Ziņots, ka Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices komanda "Lugano" sestdien viesos H grupā ar 2:5 kapitulēja Slovākijas klubam Banskas Bistricas "05 iClinic".

Tāpat "Mountfield", "Ocelārži" un "Lugano" pirmās kārtas mačos cieta zaudējumus.

Pēc divām kārtām F grupā līdere ar sešiem punktiem ir somu vienība Oulu "Karpat", bet katra pa trīs punktiem nopelnījusi "Mountfield" un Nirnbergas "Ice Tigers" no Vācijas, kamēr bez punktiem šobrīd cīnās "Dragons.

Tikmēr E grupas galvgalī ir Stokholmas "Djurgarden" no Zviedrijas ar pieciem punktiem, kam ar četriem punktiem seko "Tappara" un norvēģu vienība Stūrhamāras "Hamar", kas sakrājusi trīs punktus. Savukārt "Ocelārži" pie punktiem vēl nav tikusi.

H grupā seši punkti ir Plzeņas "Škoda" komandai, pa trim punktiem ieguvušas Jiveskiles JYP no Somijas, kas ir pašreizējā IIHF Čempionu līgas trofejas glabātāja un Banskas Bistricas "05 iClinic", kamēr "Lugano" ir tukšā.

Pagājušajā sezonā "Lugano" spēlēja Šveices līgas finālā, kur gan spraigā septiņu spēļu sērijā piekāpās Cīrihes "Lions", ko tobrīd pārstāvēja latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Jau ziņots, ka piektdien IIHF Čempionu līgu ar zaudējumiem uzsāka arī aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā Čehijas komanda Hradeckrālovas "Mountfield", kā arī uzbrucēja Roberts Bukarta pārstāvētais čehu klubs Tršinecas "Ocelārži".

IIHF Čempionu līgas pirmajā sezonā pirms trim gadiem uzvarēja Zviedrijas komanda "Lulea", pēc tam nākamajos divos turnīros triumfēja zviedru klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", bet šogad trofeju ieguva Jiveskiles JYP no Somijas.

IIHF Čempionu līgas dalībnieku skaits pērn tika samazināts no 48 uz 32 komandām.

Grupu kārtā 32 klubi ir salozēti astoņās apakšgrupās, bet pēc tam katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs astotdaļfinālu. Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos nosaka divu maču summā, bet finālā tiek aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Aizvadītās sezonas finālā somu vienība Jiveskiles JYP ar rezultātu 2:0 apspēlēja Vekšes "Lakers" no Zviedrijas.

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!