Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Cibuļskis jau ceturto sezonu pēc kārtas spēlēs Čehijas augstākās līgas čempionātā, bet šogad gan pārstāvēs Litvinovas "Verva" komandu, kas iepriekš jau vienojusies ar Uvi Balinski, ziņots kluba mājaslapā.

Cibuļskis pēdējās trīs sezonas pavadīja Hradeckrālovas "Mountfield" vienībā, kura, pamatojoties uz Covid-19 pandēmiju, 2019./2020. gada sezonas izskaņā lauza līgumu ar aizsargu. Hokejists jau maijā atklāja, ka viņam Čehijā izteikti piedāvājumi, bet tobrīd ar līguma parakstīšanu nevēlējās steigties.

Latvijas izlases pārstāvis ar "Verva" vadību vienojies par līgumu uz vienu gadu, ko abas puses var pagarināt uz vēl vienu sezonu. Šādas pašas uzbūves līgumsaistības noslēdza arī Balinskis.

Kluba ģenerāldirektors Pāvels Hineks uzsver, ka Cibuļskis kļuvis par pārbaudītu Čehijas līgas vērtību, kura palīdzēs klubam uzlabot savu aizsardzību. To pašu bilda komandas galvenais treneris Vladimirs Orsags, kurš minēja vairākus hokejista plusus: "Mums bija nepieciešams uzlabot savu aizsardzību. Oskars var gan kvalitatīvi spēlēt aizsardzībā, gan pieslēgties uzbrukumam. Ticu, ka tas radīs komandā konkurenci un uzlabos aizsardzības līniju."

Litvinovas komanda pērn ieņēma 12 vietu 14 komandu konkurencē, nesasniedzot "play-off" spēles. Klubs vēl 2015. gadā kļuva par Čehijas čempioniem, bet kopš tā tas tikai reizi sasniedzis ceturtdaļfinālu.

Cibuļskis "Mountfield" kluba rindās 136 spēlēs izcēlās ar 11 vārtu guvumiem un 29 rezultatīvām piespēlēm, bet iepriekšējās astoņas sezonas pavadīja Rīgas "Dinamo" sastāvā. Hokejists leģionāra gaitās pārstāvējis arī Austrijas klubu "EC Salzburg".

Latvijas izlases aizsargs pēdējos piecus gadus pēc kārtas piedalījies pasaules čempionātos hokejā, bet kopā Latvijas izlasi meistarsacīkstēs pārstāvējis septiņas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!