Foto: Reuters/Scanpix

Čikāgas "Blackhawks" svētdien ar uzvaru iesākuši Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences finālsēriju, pirmajā mačā savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspējot Losandželosas "Kings".

"Mājas spēles ir īpašas, īpaši pirmā, kurā jātiekas diviem spēcīgiem konkurentiem," atzina par mača pirmo zvaigzni nosauktais "Blackhawks" uzbrucējs Brendons Sāds, kurš atklāja šā mača rezultātu. "Šī noteikti būs gara sērija, un tādās tu gribi izmantot mājas spēļu priekšrocības. Svētdienas spēle bija varena."

"Blackhawks" uz ledus izgāja pēc izgāja pēc ilgāka pārtraukuma, jo savu konferences pusfināla sēriju pabeidza ātrāk, kamēr "Kings" aizvadīja vel divas spēles, kamēr "salauza" Anaheimas "Ducks".

"Mēs spēlējām labi, taču pret šādu pretinieku ir jāspēlē izcili," atzina "Kings" aizsargs Villijs Mičels. "Mūsu galvenais uzdevums ir uzlabot spēli vidus zonā un neatļaut viņu ātrajiem spēlētājiem aizskriet pretuzbrukumos."

Austrumu konferences finālā, kurā tiekas Ņujorkas "Rangers" un Monreālas "Canadiens", sērijas vadībā ar 1-0 izvirzījušies ņujorkieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!