Foto: Reuters/Scanpix

Seškārtējie Stenlija kausa ieguvēji Čikāgas "Blackhawks" jau devīto sezonu pēc kārtas iekļuvši Nacionālās Hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēlēs, liecina čempionāta kopvērtējums.

Kopumā trīs klubi šobrīd nodrošinājuši sev vietu "play off".

"Blackhawks" šobrīd ieņem pirmo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, un, pateicoties Kalgari "Flames" uzvarai pār Losandžlosas "Kings", nodrošinājuši sev pietiekamu punktu skaitu, lai arī šosezon cīnītos par Stenlija kausu, ko pēdējoreiz Čikāgas klubs ieguva 2014./2015. gada sezonā.

Izslēgšanas spēlēs šosezon iekļuvuši arī Kolambusas "Blue Jackets", kuri pirmo reizi kluba 17 gadu pastāvēšanas vēsturē regulārajā čempionātā ir sakrājuši 100 punktus, ko viņiem deva uzvara pār Ņūdžersijas "Devils".

Līdz šim "Blue Jackets" Stenlija kausa izcīņā spēlējuši divreiz, 2008./2009. un 2013./2014. gada sezonā, bet ne reizi nav pārvarējuši konferences ceturtdaļfinālu.

Kolambusas klubs ļoti cer izcīnīt Prezidenta kausu, ko iegūst komanda, kas NHL regulārajā čempionātā izcīnījusi visvairāk punktu. Prezidenta kausa īpašniekiem visa "play off" turnīra garumā ir mājas ledus priekšrocība.

Galvenie konkurenti "Blue Jackets" cīņā par Prezidenta kausu ir Austrumu konferences līderi Vašingtonas "Capitals", kuri pirmie sasniedza 100 kopvērtējuma punktu atzīmi regulārajā čempionātā un arī nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs. Rietumu konferencē pagaidām neviena komanda trīsciparu skaitli kopvērtējumā nav sasnieguši - Čikāgas "Blackhawks" ir 99 punkti un par vienu spēli vairāk nekā "Blue Jackets" un "Capitals".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!