Foto: LETA
Latvijas speciālista Aigara Ciprusa trenētā Lietuvas U-20 hokeja izlase sestdien otrajā vietā noslēdza pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupas sacensības.

Turnīrā izšķirošā izrādījās jau pirmās kārtas spēle, kurā Lietuva ar 1:5 piekāpās sacensību saimniecei Ungārijai. Turpinājumā ungāri uzveica arī Rumāniju, Igauniju un Nīderlandi, jau pirms pēdējās kārtas, garantējot pirmo vietu un ceļazīmi uz nākamās sezonas pirmās divīzijas B grupas turnīru.

Savukārt Lietuva turpinājumā ar 5:2 pārspēja Igauniju, ar 5:2 pieveica arī Horvātiju un ar 5:1 pārspēja Rumāniju, bet izšķirošajā mačā par otro vietu sacensībās sestdien ar 5:4 pagarinājumā uzveica Nīderlandi.

Kā zināms, ikdienā Cipruss ir Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas Lietuvas komandas Viļņas "Baltika" galvenais treneris.

Tikmēr Igaunijas izlase pirmajos trijos mačos cieta neveiksmes, bet piektdien svarīgā cīņā ar 3:1 pieveica Horvātiju, vēl pirms pēdējās kārtas garantējot izvairīšanos no pēdējās vietas grupā.

Līdz ar to nākamajā gadā gan Lietuvas, gan Igaunijas U-20 izlases turpinās sacensties tieši otrās divīzijas A grupas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!