Foto: LETA

Latviešu hokeja speciālists Aigars Cipruss kļuvis par Baltkrievijas spēcīgākā kluba Grodņas "Ņeman" jauno galveno treneri, vietējiem medijiem apstiprinājusi komandas vadība.

Kopš janvāra Cipruss strādāja ar pašmāju klubu "Kurbads", kas Latvijas čempionāta noslēgumā izcīnīja sudraba medaļas. Pirms tam aizvadītajā sezonā latvietis vadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas komandu Viļņas "Baltika" no Lietuvas.

"Ņeman" komandu aizvadītajā sezonā līdz valsts čempionu titulam aizveda krievu speciālists Sergejs Puškovs, kurš savu amatu ir pametis, jo nav saņēmis pietiekoši lielu algas pielikumu.

Līgums ar 42 gadus veco Ciprusu noslēgts uz vienu sezonu. Savus pienākumus viņš sāks pildīt no 1.jūlija.

Pērnā gada pašā nogalē Ciprusa vadībā Lietuvas U-20 izlase izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupas sacensībās. Iepriekš Cipruss bijis arī Latvijas U-20 izlases galvenā trenera palīgs un īsu brīdi strādājis arī ar pieaugušo izlasi.

Kā hokejists Cipruss Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kļūstot par vienu no valstsvienības visu laiku rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!