Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Dalasas "Stars" savus nākamās sezonas sastāva plānus, iespējams, tomēr saista arī ar latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu, kuram lūgts būt pacietīgam, gaidot jauna līguma piedāvājumu, vēsta ESPN.

Kā ziņots, par līguma parakstīšanu ar Skrastiņu maija vidū Krievijas medijus informēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" prezidents Jurijs Jakovļevs, taču pats Skrastiņš publiski izteicies, ka līgums vēl nav parakstīts, jo viņš noskaņojies gaidīt piedāvājumu no "Stars" komandas, kurā viņš pavadījis iepriekšējās divas sezonas.

Kā izteicies "Stars" komandas ģenerālmenedžeris Džo Nīvendaiks, vadība vēl nav izlēmusi, vai piedāvāt līgumus vienības neierobežoti brīvajiem aģentiem, starp kuriem tiek minēts arī Skrastiņš.

"Esam ar viņiem veikuši īsas sarunas," citēts Nīvendaiks. "Mans palīgs Frenks Provencano ir uzrunājis katru no viņiem, lūdzot hokejistus būt pacietīgiem un gaidīt jaunumus."

Bez Skrastiņa komandas vadošo brīvo aģentu lokā tiek minēti arī uzbrucēji Džeimijs Langenbruners, Braiens Saterbijs, Brendons Sigals un Džeisons Viljamss, kā arī aizsargs Džefs Vojvitka.

Tāpat Nīvendaiks atklājis, ka vasaras laikā galvenais komandas komplektēšanas uzdevums ir augstākās raudzes uzbrucēja un aizsarga piesaistīšana, kā arī komandas spēlētāju rindu paplašināšana. No tā noprotams, ka Skrastiņam, iespējams, varētu tikt piedāvāts jauns līgums.

Līdz 30.jūnijam NHL uz aizsargu tiesības pieder "Stars" komandai, bet pēc šī datuma Skrastiņš kļūs par neierobežotu brīvo aģentu.

Jau ziņots, ka KHL Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Skrastiņam piedāvāja trīs gadu līgumu, tomēr Jaroslavļā viņam piedāvāti ievērojami labāki līguma finansiālie nosacījumi.

Pirms spēlēšanas "Stars" rindās latvietis pārstāvēja arī Floridas "Panthers", Kolorādo "Avalanche" un Nešvilas "Predators" komandas.

Šosezon Skrastiņš "Stars" komandas rindās piedalījās 74 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva trīs vārtus, izdarīja piecas rezultatīvas piespēles un nopelnīja 38 soda minūtes, kā arī tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Karjeras laikā 36 gadus vecais Skrastiņš NHL regulārajā čempionātā kopumā aizvadījis 832 mačus, gūstot 32 vārtus un izdarot 104 rezultatīvas piespēles.

Savukārt NHL Stenlija kausa izcīņā Skrastiņš karjeras laikā piedalījies 20 spēlēs, kurās izcēlies ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Kā ziņots, šīs sezonas regulārajā čempionātā "Stars" komanda ar 95 punktiem 82 spēlēs ieņēma devīto vietu Rietumu konferencē, nekvalificējoties Stenlija kausa izcīņai.

Neilgi pēc tam no "Stars" galvenā trenera amata tika atlaists Marks Krofords, kura vadībā Dalasas klubs Stenlija kausa izcīņā neiekļuva otro gadu pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka, neskatoties uz to, ka "Stars" neiekļuva Stenlija kausa izcīņā, Skrastiņš atteicās palīdzēt Latvijas valstsvienībai pasaules čempionātā, kas šogad pirmo reizi notika Slovākijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!