Foto: F64

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases spēlētājs Lauris Dārziņš pagaidām nemeklē klubu, taču arī neliek punktu savai karjerai, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija" atklāja 37 gadus vecais uzbrucējs.

Dārziņš nākamajā nedēļā trenera statusā palīdzēs Harija Vītoliņa vadītajai Latvijas valstsvienībai Tronheimā gaidāmajā pārbaudes turnīrā.

Latvijas hokeja izlases rindās Dārziņš ir piedalījies desmit pasaules čempionātos un trijās olimpiskajās spēlēs. Punktu karjerai izlasē Dārziņš lika pēc šā gada olimpiskajām spēlēm Pekinā.

"Atgriežos izlasē kā asistents Harim, galvenajam trenerim. Pēc karjeras beigām izlasē dialogs ar federāciju nepazuda. Labprāt izmantošu vērtīgu pieredzi, ko iegūšu turnīrā Norvēģijā. Ejam dienu no dienas un no turnīra uz turnīru, redzēsim, kāda būs sadarbība turpinājumā," stāstīja Dārziņš.

Hokejists šosezon ir bez kluba, taču, atbildot uz jautājumu, vai pielikts punkts karjerai, viņš minēja, ka pagaidām "labāk gribētu ielikt daudzpunkti".

"Tam piedāvājumam jābūt ļoti vilinošam, jo zinu, ko tas no manis prasītu gan emocionāli, gan fiziski. Pagaidām klubu nemeklēju un arī projām braukt negribu," stāstīja Dārziņš.

Pēdējās astoņas sezonas Dārziņš spēlēja Rīgas "Dinamo" komandā.

Latvijas izlases rindās Dārziņš aizvadīja 120 spēles, kurās izcēlās ar 43 vārtiem un 43 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!