Latvijas izlases hokejists Lauris Dārziņš televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" centās izpildīt izaicinājumu sastādīt visu laiku jautrāko Latvijas vīriešu hokeja izlasi.

Jau ziņots, ka Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) izveidojusi Latvijas hokeja valstsvienības simbolisko izlasi, tajā iekļaujot Arturu Irbi, Sandi Ozoliņu, Kārli Skrastiņu, Helmutu Balderi, Sergeju Žoltoku un Oļegu Znaroku.

Dārziņam, kuram ar idejām izpalīdzēja bijušais izlases hokejists Oļegs Sorokins un žurnālists Armands Puče, tika dots uzdevums sastādīt izlasi ar jautrākajiem valstsvienības pārstāvjiem.

"Sočos [olimpiskajās spēlēs] mums bija Koba Jass," vienu no saviem kandidātiem nosauc Dārziņš. "Viņu arī var ielikt tajā topā. Viņš tur blieza vaļā ne tik daudz, cik ar mums, bet ar pretinieku. Viņš viņus kapā iedzina ar saviem tekstiem. Viņš [Sidnijam] Krosbijam sāka pirms spēles prasīt autogrāfus un nūjas. Krosbijs nezināja, kur likties. Viņš parasti vidējā zonā veic ripas driblēšanas uzdevumus, bet šoreiz domāja: "Nē, Koba, tur atkal klaigās. Man jāiet stūrī." Viņam rutīna jau bija izjaukta."

Latvijas izlase ar Kanādas valstsvienību tikās Soču olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, varonīgā mačā pret zvaigžņoto izlasi piekāpjoties vien ar rezultātu 1:2. Vienīgos vārtus Latvijas valstsvienības labā guva tieši Lauris Dārziņš, bet Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Pitsburgas "Penguins" zvaigzne Sidnijs Krosbijs palika bez punktiem.

Raidījuma trio izlasei vēl nominēja vārtsargus Elvi Merzļikinu, Ervīnu Muštukovu, Edgaru Lūsiņu, aizsargus Andreju Maticinu, Aleksandru Šiškoviču, Kasparu Astašenko un uzbrucējus Ģirtu Ankipānu, Jēkabu Rēdlihu, kā arī Herbertu Vasiļjevu.

Intervija, kuru vada Armands Puče un viņa nemainīgais maija mēneša partneris Oļegs Sorokins, bija skatāma trešdien, plkst. 22.05 kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!