Foto: AFP/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētie Bostonas "Bruins" trešdien ar 4:3 (0:2, 3:1, 0:0, 1:0) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā pārspēja Toronto "Maple Leafs" un nonāca vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences pusfinālā.

Kaspars Daugaviņš šai spēlei netika pieteikts.

Pirmajā periodā "Maple Leafs" guva divus bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 2:0, bet otrajā trešdaļā bija īsts vārtu birums - vispirms "Bruins" izlīdzināja rezultātu, tad izvirzījās vadībā, bet trešdaļas beigās Klārks Makarturs guva vārtus Toronto kluba labā un izlīdzināja rezultātu - 3:3.

Trešajā trešdaļā neviens no vārtsargiem netika pārspēts, bet pagarinājuma 14. minūtē "Bruins" uzbrucējs Dāvids Krejči tika skatītājiem samest uz ledus savas cepures, atzīmējot "hat trick" - viņš guva uzvaras vārtus, kas bija arī trešie vārti viņam šai spēlē. Tādējādi "Bruins" uzvarēja mačā un sērijā izvirzījās vadībā 3-1.

Otrā Austrumu konferences ceturtdaļfināla pārī Ņujorkas "Rangers" ar 4:3 uzvarēja Vašingtonas "Capitals" un izlīdzināja rezultātu sērijā 2-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!