Zaudējumu Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas Atlantijas divīzijas finālsērijas piektajā spēlē otrdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Binhemtonas "Senators" komanda, kas ar 2:6 (0:4, 2:2, 0:0) savā laukumā piekāpās Portlendas "Pirates" vienībai.

Daugaviņš šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās. Kopā aizvadītajā mačā latvietis izdarīja četrus metienus pa pretinieku vārtiem un cīņu noslēdza ar neatīvu lietderības koeficientu -1.

Līdzšinējās 12 Kaldera kausa izcīņas spēlēs Daugaviņš guvis septiņus vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie neitrāla lietderības koeficienta.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Senators" saglabāja vadību ar 3-2 un nākamā un nepieciešamības gadījumā arī pēdējā, septītā spēle tiks aizvadīta Portlendā.

Regulārā čempionāta noslēgumā "Senators" ar 92 punktiem 80 spēlēs ierindojās piektajā pozīcijā Austrumu konferences Austrumu divīzijā, kamēr "Pirates" komanda ar 103 punktiem ieņēma pirmo vietu Austrumu konferences Atlantijas divīzijā.

Kā ziņots, Kaldera kausa Atlantijas divīzijas pusfinālsērijā "Senators" ar 4-3 pieveica Mančestras "Monarchs" vienību, kaut sērijas gaitā atradās zaudētājos ar 1-3. Tādējādi "Senators" kļuva par otro komandu AHL vēsturē, kas vienā sērijā četrās spēlēs uzvarējusi pagarinājumā. Tāpat "Senators" ir 16.klubs AHL vēsturē, kas uzvarējis sērijā, atspēlējoties no 1-3 deficīta, sestā vienība, kas uzvarējusi sesto un septīto spēli izbraukumā, kā arī šī sērija bija pirmā 75 gadu laikā, kurā piektajā, sestajā un septītajā spēlē tika aizvadīti pagarinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!