Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš (attēlā) piektdien guva vārtus Vācijas hokeja līgas (DEL) spēlē un ar Izerlonas "Roosters" komandu svinēja uzvaru, savukārt Čehijas labākajā līgā kopā piecas rezultatīvas piespēles veica latviešu aizsargi Jānis Jaks un Ralfs Freibergs.

"Roosters" izbraukumā ar rezultātu 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) pārspēja Bītighaimas "Steelers" komandu.

Daugaviņš vārtus guva otrā perioda otrajā minūtē, kad panāca 1:0. Latvijas hokejists šajā mačā uz ledus pavadīja 19 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Pieredzējušais uzbrucējs ar rezultativitāti izcēlās jau sestajā mačā pēc kārtas, bet kopumā viņam šosezon 41 mačā ir 35 (17+18) punkti.

Tāpat piektdien uzvaru svinēja uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Šveningeres "Wild Wings", kas izbraukumā ar 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) uzvarēja Augsburgas "Panther" hokejistus. Indrašis spēlēja 15 minūtes un 59 sekundes, tika pie divām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta.

Daugaviņš šajā sezonā 41 spēlē guvis 17 vārtus un atdevis 18 rezultatīvas piespēles, kamēr Indrašim 38 cīņās ir septiņi precīzi metieni un 16 rezultatīvas piespēles.

Turnīra tabulā "Roosters" ar 59 punktiem 41 spēlēs ierindojas devītajā vietā, bet "Wild Wings" ar 57 punktiem 41 cīņā ir pozīciju zemāk. DEL spēlē 15 vienības.

Savukārt Čehijā Jaks un Freibergs piektdien atzīmējās ar attiecīgi trīs un divām rezultatīvām piespēlēm, sekmējot Litvīnovas "Verva" komandas graujošu uzvaru.

Jaka, Freiberga un Kristapa Zīles pārstāvētā "Verva" viesos ar rezultātu 8:1 (4:0, 3:1, 1:0) sagrāva "Olomouc" vienību.

Jaks uz ledus pavadīja 19 minūtes un 58 sekundes un vienreiz meta pa vārtiem, kamēr Freibergs spēlēja 18 minūtes un piecas sekundes, abiem latviešiem iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +3. Zīle 19 minūtēs un 47 sekundēs pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Citā mačā, spēlējot pret savu bijušo komandu, ar rezultatīvu piespēli atzīmējās uzbrucējs Mārtiņs Dzierkals, kamēr viņa un aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Česke Budejovices "Motor" savā laukumā ar 3:4 (1:1, 2:0, 0:2, 0:1) papildlaikā zaudēja Plzeņas "Škoda" vienībai.

Tikmēr "Mlada Boleslav" ar uzbrucēju Māri Bičevski sastāvā mājās ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja aizsarga Kārļa Čukstes pārstāvēto Tršinecas "Ocelārži". Latviešu laukumā tikās arī spēlē, kurā uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera" savā laukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) guva virsroku pār Liberecas "Bīlī Tygrži" ar aizsargu Uvi Jāni Balinski ierindā.

Savukārt Kladno "Rytīrži" ar aizsargu Oskaru Cibuļski sastāvā un bez Kristapa Sotnieka pieteikumā viesos ar 2:4 (1:3, 1:0, 0:1) zaudēja Karlovi Vari "Energie". Viesu rindās savus otros vārtus sezonā guva Jaromīrs Jāgrs, kurš februārī atzīmēs 51 gada dzimšanas dienu.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!