Foto: AFP/Scanpix
Savus otros vārtus Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ceturtdien guva latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, palīdzot Otavas "Senators" vienībai regulārā čempionāta spēlē viesos ar 5:2 (3:0, 1:1, 1:1) uzvarēt Edmontonas "Oilers" komandu.

Daugaviņš guva savas komandas otros vārtus mačā, kad pirmās trešdaļas astotajā minūtē vien deviņas sekundes pēc Kolina Grīninga precīzā raidījuma ar plaukstas metienu panāca 2:0 "Senators" labā.

Latvietis šoreiz laukumā pavadīja 16 minūtes un desmit sekundes, veicot vienu metienu un cīņu noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs sezonas 11 spēlēs Daugaviņš guvis divus vārtus, veicis vienu rezultatīvu piespēli, nopelnījis četras soda minūtes un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -3.

Pēc šīs uzvaras, kas komandai bija trešā pēc kārtas, "Senators" ar 21 punktu 20 mačos ieņem astoto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Tikmēr savu otro NHL maču ceturtdien aizvadīja Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, palīdzot Vinipegas "Jets" vienībai ar rezultātu 4:1 (1:1, 3:0, 0:0) savā laukumā uzvarēt Vašingtonas "Capitals" komandu.

Kulda nospēlēja 14 minūtes un 43 sekundes, nopelnīja divu minūšu noraidījumu par spēles laika vilcināšanu, veica divus metienus pa pretinieku vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Evanders Keins.

"Jets" komanda, kas ar Kuldu sastāvā izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, ar 17 punktiem 19 mačos pakāpās uz 13.vietu Austrumu konferencē.

Kā ziņots, Daugaviņš ir 12.latviešu hokejists, kuram izdevies gūt vārtus NHL. Pirms viņa to bija paveikuši arī Helmuts Balderis-Sildedzis, Grigorijs Panteļejevs, Sandis Ozoliņš, Sergejs Žoltoks, Kārlis Skrastiņš, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Astašenko, Raitis Ivanāns, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums un Oskars Bārtulis.

Tikmēr Kulda uz "Jets" komandu svētdien tika izsaukts, jo vienības aizsargam Polam Postmam vienību uz pāris dienām nācās pamest tuva radinieka nāves dēļ.

Šo sezonu Kulda iesāka Sentdžonsas "IceCaps", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), 13 spēlēs gūstot divus vārtus un veicot četras rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot 12 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +9.

Pirms sezonas Kulda "Jets" rindās piedalījās divās pārbaudes spēlēs, bet līdz tam viņš piederēja Atlantas "Thrashers" komandai, kas šosezon pārcēlusies uz Vinipegu un ieguvusi "Jets" vārdu.

"Thrashers" komanda Kuldu draftēja 2006.gadā, bet šajā laikā Latvijas aizsargs NHL līdz šim bija aizvadījis sešas spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!