Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš svētdien, 1. novembrī, atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzēdams Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai izcīnīt uzvaru.

"Vitjaz" viesos ar rezultātu 4:3 (2:1, 0:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Soči" komandu.

Viesi pusotru minūti pirms pamatlaika beigām izlaida no rokām uzvaru, tomēr panākumu svinēja papildlaikā, kad pagarinājuma otrajā minūtē pēc Daugaviņa un Līnusa Hultstrema piespēlēm Daņila Moisejevs panāca 4:3 "Vitjaz" labā.

Daugaviņš šajā duelī uz ledus pavadīja visvairāk no visiem laukum spēlētājiem - 24 minūtes un 42 sekundes. Šajā laikā viņš vienu reizi meta pa vārtiem, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem, bloķēja vienu metienu un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā laukumā devies 21 spēlē, kurā guvis sešus vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" viesos ar 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) piekāpās Čerepovecas "Severstaļ" komandai, kas ārpus pieteikuma atstāja uzbrucēju Robertu Bukartu.

"Jokerit", kas spēlēja bez vairākiem vadošajiem hokejistiem, pēdējās divas ripas ielaida situācijā, kad Kalniņu bija nomainījis sestais laukuma spēlētājs. "Severstaļ" šajā mačā pa vārtiem meta 31 reizi.

"Severstaļ" ar 25 punktiem 21 spēlē ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, "Vitjaz" ar 23 punktiem 21 duelī ir sestā, bet "Jokerit" ar 21 punktu 16 cīņās atrodama devītajā vietā.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!