Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Karsums pirmdien guva vienus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, kamēr Kaspars Daugaviņš iemeta uzvaru nesošos vārtos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, kaldinādami Maskavas "Spartak" panākumu.

"Spartak" viesos ar rezultātu 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) pārspēja Vladivostokas "Admiral" vienību, kas cieta astoto zaudējumu pēc kārtas.

Mača rezultātu divas minūtes pirms pirmā perioda beigām atklāja Anatolijs Ņikoncevs, kurš pēc Karsuma piespēles realizēja vairākumu. Otrā perioda trešajā minūtē pēc mazākuma izturēšanas Karsums pats noslēdza pretuzbrukuma ar precīzu metienu un panāca 2:0. Tiesa, piecas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Aleksandrs Mereskins vienus vārtus atguva, bet trešā perioda Aleksandrs Ugoļņikovs izlīdzināja rezultātu.

Neizšķirts uz rezultāta tablo nebija ilgi, jo sešas minūtes vēlāk Daugaviņš nonāca viens pret pretinieku vārtsargu un pārcēla pāri ripu pretinieka kājsargam. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas septiņas minūtes, latviešu komandas biedrs Artjoms Fjodorvs panāca 4:2 "Spartak" labā.

Ar trim rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem izcēlās Iļja Zubovs.

Karsums šajā spēlē uz ledus pavadīja 15 minūtes un 35 sekundes, kurās vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie divām soda minūtēm.

Tikmēr Daugaviņš 15 minūtēs un 57 sekundēs veica sešus metienus, bloķēja vienu raidījumu un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā.

Karsums šajā sezonā 27 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles, kamēr Daugaviņš 30 cīņās izcēlis ar deviņiem precīziem metieniem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Rietumu konferences vadībā ar 48 punktiem 28 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par vienu punktu atpaliek 29 mačus aizvadījusī Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 41 punktu 27 spēlēs ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 33 punktiem 30 cīņās ir Maskavas "Spartak".

Tālāk Rīgas "Dinamo" ar 28 punktiem 27 dueļos ir septītā, uzreiz aiz tās ar 25 punktiem 29 cīņās ir Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet 11.pozīcijā ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 19 punktus 29 spēlēs.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 53 punkti 29 mačos, bet 42 punkti 28 spēlēs ir Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr astotajā vietā ar 26 punktiem 26 dueļos ir traumētā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!