Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē piektdien Davosā Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, bet viņa pārstāvētā "Bern" viesos piedzīvoja zaudējumu.

"Bern" izbraukumā zaudēja "Davos" ar 3:4 (0:2, 2:1, 1:1).

Daugaviņš guva komandas pirmos vārtus, 30.minūtē samazinot deficītu līdz 1:2, kā arī rezultatīvi piespēlēja Zimonam Mozeram, kurš 39.minūtē vēlreiz samazināja atpalicību līdz vieniem vārtiem - 2:3.

Daugaviņš laukumā bija 16 minūtes un 46 sekundes, no tām minūti un 57 sekundes spēlējot vairākumā. Viņš vārtus guva ar vienīgo metienu pa pretinieku vārtiem, divreiz bloķēja pretinieku metienus un uzvarēja vienīgajā iemetienā.

Uzvaru svinēja Denisa Smirnova un Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas savā laukumā ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pārspēja Cīrihes "Lions" vienību.

Smons nespēlēja, bet Smirnovs divas minūtes un 42 sekundes no laukumā pavadītajām 13 minūtēm un 50 sekundēm spēlēja vairākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem un uzvarēja vienā no pieciem iemetieniem.

Vēl Ivara Punnenova, Oskara Lapinska, Riharda Melnalkšņa un Darela Dukura pārstāvētā Langnavas "Tigers" mājās ar 4:7 (1:3, 2:3, 1:1) piekāpās "Lugano".

Uzbrucējs Melnalksnis astoņās minūtēs un 44 sekundēs laukumā uzvarēja vienā no trim iemetieniem un nopelnīja +/- rādītāju -1, kamēr uzbrucējs Lapinskis spēlēja septiņas minūtes un 58 sekundes, vienreiz bloķējot metienu, zaudējot vienīgajā iemetienā un sakrājot +/- rādītāju -2.

Punnenovs un Dukurs nespēlēja.

Turnīra tabulā "Servette" ar 64 punktiem 42 spēlēs ieņem septīto vietu, Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" ar 59 punktiem 39 spēlēs ir pozīciju zemāk, "Bern" atrodas desmitajā pozīcijā ar 53 punktiem 42 mačos, bet "Tigers" ar 32 izcīnītiem punktiem 43 spēlēs ieņem 12.vietu 13 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!