Foto: F64

Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš piektdien guva vārtus Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē, palīdzot "Bern" hokejistiem izcīnīt uzvaru.

Bernes vienība savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) uzvarēja Rapersvīles "Jona Lakers" komandu.

Daugaviņš vārtus guva spēles sestajā minūtē, kad pēc ripas apstrādāšanas izpildīja veiksmīgu raidījumu no iemetienu apļa. Latvijas hokejists piektdien uz ledus pavadīja 18 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Daugaviņš sezonas pirmajās desmit spēlēs guvis trīs vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles, komandas ražīgāko spēlētāju sarakstā ieņemot trešo vietu.

Citā spēlē vairāku latviešu pārstāvētā Langnavas "Tigers" mājās ar 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) atzina "Fribourg-Gotteron" pārākumu. Vienīgais no Latvijas hokejistiem pieteikumā bija vārtsargs Ivars Punnenovs, taču vārtu drošība tika uzticēta no Davosas komandas izīrētajam Robertam Maieram, kurš atvairīja 31 no 34 metieniem,

Neveiksmi cieta arī uzbrucējs Ronalds Ķēniņš un "Lausanne", kas mājās ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) piekāpās latvieša savulaik pārstāvētajai Cīrihes "Lions". Ķēniņš pret Cīrihes vienību spēlēja 21 minūti un 39 sekundes, četrreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Tāpat zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas iepriekšējās sezonas finālistu cīņā pretinieku laukumā ar 4:5 (1:2, 1:1, 2:1, 0:1) papildlaikā piekāpās čempionei "Zug". Smirnovs piecās minūtēs un 49 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu, tāpat kā vienu minūti un 42 sekundes spēlējušais Smons.

Turnīra tabulā visas četras latviešu pārstāvētās komandas atrodas viena aiz otras. "Bern" ar desmit punktiem desmit cīņās ir devītā, "Servette" ar deviņiem punktiem deviņās spēlēs ieņem desmito vietu, bet "Tigers" ar tikpat punktiem desmit cīņās ir 11., kamēr tālāk seko "Lausanne" ar astoņiem punktiem astoņos mačos.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!