Foto: Publicitātes foto
Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš savā otrajā spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā juties labi un centies uz laukuma darboties maksimāli vienkārši, pēc otrdienas mača izteicās hokejists.

Otrdien Daugaviņa pārstāvētā Otavas "Senators" vienība regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 3:2 izbraukumā pēcspēles metienu sērijā pieveica Karolīnas "Hurricanes" vienību.

Šajā mačā Daugaviņš laukumā pavadīja 15 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja divus metienus un veica vienu spēka paņēmienu, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Šoreiz noteikti jutos labāk nekā savā pirmajā spēlē NHL, kad laukumā pabiju vien pāris minūtes, taču īpašu trenera uzticību neizjutu. Šis treneris [Pols Maklīns] man uzticas daudz vairāk, tāpēc jutos labi un centos neuztraukties," pēc spēles vietējiem medijiem izteicās Daugaviņš.

"Centos spēlēt maksimāli vienkārši. Prieks, ka laukumā gāju regulāri, tostarp arī mazākumā, kas izrādījās ļoti svarīgs spēles posms," piebilda uzbrucējs. "Galvenais, ka spēju komandai palīdzēt tikt pie uzvaras."

"Pats svarīgākais, no Amerikas hokeja līgas (AHL) pārceļoties uz NHL, ir nepazaudēt savu spēli. Man tas šodien izdevās," izcēla Daugaviņš, kurš gan izvairīgi komentēja savu iespējamo palikšanu komandā, jo jau nākamajā vienības cīņā laukumā, visticamāk, atgriezīsies "Senators" kapteinis Dāniels Alfredsons, kuru latvietis otrdienas spēlē aizstāja.

Interesanti, ka pirms spēles ar "Hurricanes" Daugaviņš neizslēdza iespēju nākotnē pārcelties uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

""Dinamo" pēdējos četrus gadus visu laiku ir centušies mani iegūt, taču es joprojām ticu, ka kaut kādā veidā varu ielauzties NHL. Cīnīšos tik ilgi, kamēr man tas izdosies. Ja redzēšu, ka man vairs nav nekādu iespēju, iespējams, ka atgriezīšos dzimtenē," izteicās uzbrucējs.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā pēc otrdienas mača "Senators" ar astoņiem punktiem deviņās spēlēs pakāpās uz 11.vietu.

Kā ziņots, Otavas komanda Daugaviņu no sava fārmkluba Binhemtonas "Senators", kas spēlē AHL, izsauca pirmdien.

Šosezon aizvadītajās septiņās AHL spēlēs Daugaviņš izcēlies ar četriem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Jau vēstīts, ka 23 gadus vecais Daugaviņš uz "Senators" fārmklubu tika nosūtīts oktobra sākumā. Vispirms Otavas vienība latviešu uzbrucēju ievietoja neaizsargāto spēlētāju sarakstā, tomēr vēlāk Daugaviņš to atstāja, jo neviens cits NHL klubs viņu neieguva savā īpašumā.

Līdz ar to Daugaviņš šo sezonu sāka Binhemtonas "Senators" vienībā.

Kā ziņots, NHL pirmssezonas pārbaudes spēlēs Daugaviņš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Daugaviņš aizvadītajā vasarā parakstīja jaunu divvirziena līgumu uz vienu sezonu, kuras laikā latvietis saņems 600 000 ASV dolāru (310 476 latus). Tiesa, Daugaviņa līgumā ar Otavas "Senators" ir punkts par iespēju pārtraukt to, ja līdz 15.decembrim Daugaviņš nebūs aizvadījis vismaz desmit spēles NHL.

Daugaviņu "Senators" komanda jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!