Lai Latvijā sakārtotu visu hokeja sistēmu, ir nepieciešami vairāki gadi, secina valstsvienības kapteinis iepriekšējos turnīros Kaspars Daugaviņš.

Aizpagājušajā piektdienā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongresā par jauno organizācijas prezidentu daudziem par pārsteigumu kļuva Aigars Kalvītis, kuru virzīja cits šī amata kandidāts Viesturs Koziols. Līdz ar to bijušais Latvijas premjerministrs atbildīgajā postenī nomainījis ilggadējo LHF vadītāju Kirovu Lipmanu.

Pēc pārmaiņām LHF vadībā izlases spēlētāji publiskā vēstulē pauda pozitīvu cerību par nākotni, kā arī paziņoja, ka ziedos 40 000 eiro Latvijas Bērnu un jaunatnes hokeja čempionātam.

"Lēmums piešķirt 40 000 eiro bērnu hokejam tika pieņemts kopēji. Hokejam Latvijā ir jauna vadība, un tas būtu pareizi no mūsu puses nākt pretī jauniešu hokejam un tam nedaudz palīdzēt. Paši šeit esam uzauguši. Zinām, ka vecākiem tiešām ir grūti to visu pavilkt uz saviem pleciem. Ja ir iespēja palīdzēt, būsim par to priecīgi un arī to darīsim," žurnālistiem stāstīja Daugaviņš.

Kā uzsvēra hokejists, pēdējie gadi parādījuši, ka pārāk daudz notiek strīdu par lietām, kam nav jābūt, gatavojoties nopietniem turnīriem.

"Tas vienkārši atņem morālos spēkus, zinot, ka valda liels bardaks. Tagad federācijā parādījušies jauni cilvēki ar ambīcijām, kuri turklāt jau bijuši hokejā vairākus gadus. Domāju, viņi grib pierādīt tautai, ka var izveidot ko jaunu un modernāku. Tomēr nebūs tā, ka jau ar pirmo dienu viss būs perfekti un labi, jo, lai Latvijā sakārtotu visu hokeja sistēmu, ir nepieciešami vairāki gadi. Pats svarīgākais, lai tas process tiktu iesākts," skaidroja Daugaviņš.

Daugaviņš gan nevēlējās atklāt, cik katrs ziedojis naudu bērnu hokejam, bet piešķirt līdzekļus bija visu kopējs lēmums. "Galvenais ir vispār ko tādu darīt. Kā tas tieši izpaudīsies, mums vēl ir jāsaprot, bet svarīgākais, ka gribam palīdzēt," teica Daugaviņš.

Tāpat pirms divām nedēļām tika atklāta Latvijas hokeja izlašu mājvieta sporta kompleksā blakus "Volvo" ledus hallei.

"Jauno izlases bāzi pat bildēs vēl neesmu redzējis, tikai video no kongresa, kas norisinājās šajās telpās. Slidojot vasarā, redzējām, ka tiek piebūvēta jauna ēka. Par izlases bāzi tika runāts jau pirms vairākiem gadiem. Ir ļoti svarīgi, lai mums būtu sava mājvieta, kur cienīt ģērbtuvi un nākam strādāt patīkamās telpās, un lai atmosfēras veidošanās sāktos tieši no ģērbtuves," stāstīja Daugaviņš.

Tāpat LHF kongresā tika ievēlēta arī jauna valde, kur bez Kalvīša darbosies arī Koziols, Valentīns Bļugers, Edgars Jansons, Armands Šteinbergs, Ralfs Bukarts un Māris Martinsons.

Pēc Kalvīša ieteikuma par ģenerālsekretāru tika apstiprināts Koziols. Viņš šajā amatā nomainīja Māri Baldonieku, kurš ģenerālsekretāra pienākumus pildīja vairākus gadus, reizē būdams arī Latvijas izlases ģenerālmenedžeris.

Jaunā valde šonedēļ apstiprināja arī Latvijas hokeja izlases galveno treneri novembrī Slovēnijas pilsētā Bledā gaidāmajā Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīrā, šo godu uzticot Ērikam Miļunam. Plānots, ka pārbaudes turnīrā Latvijas izlase tiks komplektēta no labākajiem pieejamajiem junioru vecuma spēlētājiem, kā arī Eiropā un Rīgas "Dinamo" spēlējošiem hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!